دوره 18، شماره 113 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 113 صفحات 375-363 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sohrabi F, Asefi N, Salem A. Mathematical modeling of thin-layer garlic with hot air dryer and under vacuum. FSCT 2021; 18 (113) :363-375
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48904-fa.html
سهرابی فریبا، آصفی نارملا، سالم ارمغان. مدل سازی ریاضی لایه نازک سیر درخشک‌کن هوای داغ وتحت خلاء. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (113) :363-375

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48904-fa.html


1- دانش آموخته ، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، n.asefi@iaut.ac.ir
3- دانشجو دکتری علوم و صنایع غذایی، مسئول تحقیقات و توسعه شرکت آذر نان نظری، تبریز، ایران
چکیده:   (1656 مشاهده)
سیر یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران و یکی از منابع عمده تحصیل ارز برای کشور می­باشد. با توجه به ضایعات بالا در این محصول جهت نگهداری، افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت آن لازم است از روش­های مناسب نگهداری مانند خشک­کردن استفاده شود. در این تحقیق، ورقه­های سیر بصورت لایه نازک در دماهای50،60،70 درجه سلسیوس و در دو نوع خشک­کن تحت خلاء و هوای داغ خشک شدند. سپس مناسب­ترین مدل برای توصیف سینتیک خشک­کردن ورقه­های سیر بصورت لایه نازک در محدوده دما و نوع خشک­کن به کاررفته، توسعه داده‌شد. ضریب نفوذ موثر رطوبت، مقدار انرژی فعال­سازی، چروکیدگی، قابلیت جذب مجدد آب نمونه­های سیر طی فرایند خشک­کردن مورد اندازه­گیری قرار‌گرفت. در تحقیق حاضر با بررسی9 مدل تجربی مختلف و با محاسبه معیارهای آماری R2,RMSE,x2  بین داده­های تجربی و نتایج پیش بینی شده توسط هر مدل، ، مناسب­ترین مدل توصیف کننده سینتیک خشک­کردن ورقه­های نازک سیر  مدل پبج انتخاب شد. نتایج نشان داد که مقادیر ضریب نفوذ موثر رطوبت ورقه­های سیر برای دماهای مختلف و در دو نوع خشک­کن در محدوده  9-10 × 5/1 تا  9-10 × 6/6 مترمربع بر ثانیه متغیر است. تغییرات ضریب نفوذ رطوبت به عنوان تابعی از دمای هوای خشک­کردن با رابطه آرنیوس توصیف گردید و مقدار انرژی فعال­سازی بین673/14 و 175/53 کیلوژول بر مول محاسبه شد. همچنین نتایج  بیانگر آن بود که چروکیدگی محصول به دمای هوا و نوع خشک­کن وابسته نمی‌باشد و قابلیت جذب مجدد آب نمونه­های سیر با کاهش محتوی رطوبت آنها بطور جزئی افزایش پیدا کرد.
متن کامل [PDF 2619 kb]   (777 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/10/15 | پذیرش: 1399/12/11 | انتشار: 1400/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.