دوره 18، شماره 113 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 113 صفحات 224-211 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi Najafi M, Hoseini E, Yasini Ardakani S A, Khoshkhoo Z, Mooraki N. Evaluation of the antimicrobial and antioxidant properties of eucalyptus and application in the production of potato starch for meat packing.. FSCT 2021; 18 (113) :211-224
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46616-fa.html
حبیبی نجفی مسعود، حسینی سید ابراهیم، یاسینی اردکانی سید علی، خوشخو ژاله، مورکی نرگس. بررسی خواص آنتی میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره اکالیپتوس و کاربرد آن در تولید فیلم نشاسته سیب‌زمینی جهت بسته‌بندی گوشت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (113) :211-224

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46616-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات ، ebhoseini@yahoo.com
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانشمال
چکیده:   (1177 مشاهده)
در این تحقیق اثر ضدباکتریایی عصاره اکالیپتوس بر روی باکتری‌های مختلف نشان داد که قسمت عمده‌ای از ترکیبات موجود در عصاره برگ اکالیپتوس را ترکیبات فنولی تشکیل می‌دهند. جهت تهیه فیلم نشاسته سیب‌زمینی، نشاسته خریداری و به روش قالبی فیلم تهیه شد. جهت بهبود کیفیت فیلم از 10 درصد حجمی گلیسرول استفاده شد. با افزودن میزان 0.5 و 1.5 درصد عصاره اکالیپتوس به فیلم خواص مکانیکی و ساختاری فیلم مورد ارزیابی قرار گرفت سپس گوشت گوسفند چرخ شده با فیلم بسته‌بندی شد و ویژگی‌های میکروبی و شیمیایی و رنگ و شفافیت گوشت پس از نگهداری در یخچال در زمان‌های 1 و 3 و 6 روز مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله درصد مهار DPPH با افزایش درصد عصاره افزایش یافت و بیشترین درصد در روز 3 گزارش شد. همچنین نتایج حاصله میزان TBA با افزایش درصد عصاره کاهش‌یافته و بیشترین میزان کاهش در روز 3 گزارش شد. بر اساس نتایج حاصله میزان شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها با افزایش درصد عصاره کاهش یافت و بیشترین میزان کاهش در روز 3 گزارش شد اما در روز 6 با گسترش فساد میزان شمارش کلی با نمونه شاهد تفاوت معنی‌داری نداشت. (P>0.05) بر اساس نتایج حاصله میزان استافیلوکوکوس اورئوس با افزایش درصد عصاره کاهش‌یافته است و بیشترین میزان کاهش در روز 3 گزارش شده است. اما در روز 3 در سطح عصاره 0.5 درصد و در روز 6 در تمام درصد عصاره‌ها با گسترش فساد میزان  شمارش کلی با نمونه شاهد تفاوت معنی‌داری نداشت. (P>0.05) بر اساس نتایج حاصله میزان شفافیت و طیف رنگی با افزایش عصاره کاهش‌یافته است و با نمونه شاهد تفاوت معنی‌دار داشت. (P<0.05)
متن کامل [PDF 1025 kb]   (952 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/7/15 | پذیرش: 1399/10/7 | انتشار: 1400/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.