دوره 18، شماره 113 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 113 صفحات 185-173 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari A, moslehishad M, Ghanavi Z. Chemical Properties of Essential Oils Extracted from Seed and Leaf of Moringa Peregrina by Clevenger Method with Ultrasound Pretreatment. FSCT 2021; 18 (113) :173-185
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36032-fa.html
جعفری آنیسا، مصلحی شاد مریم، غنوی زهره. خواص شیمیایی اسانس استخراج شده از بذر و برگ مورینگا پرگرینا به روش کلونجر به همراه پیش‌تیمار فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (113) :173-185

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36032-fa.html


1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mmoslehishad@gmail.com
3- سازمان ملی استاندارد، کرج، ایران
چکیده:   (1842 مشاهده)
هدف این مطالعه تعیین ترکیبات، خواص آنتی‌اکسیدانی، فنول­کل، فعالیت ضد­میکروبی و مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز، اسانس حاصل از برگ و بذر مورینگا پرگرینا بود. برای استخراج اسانس، بذر و برگ گیاه مورینگا به همراه آب در داخل حمام فراصوت به مدت 40 دقیقه قرار داده شد و سپس به روش تقطیر با آب در دستگاه کلونجر به مدت 3 ساعت اسانس‌گیری انجام شد. جهت شناسایی درصد ترکیبات موجود در اسانس بذر و برگ مورینگا پرگرینا دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر یونش شعله مورد استفاده قرار گرفت. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد ABTS تعیین گردید. همچنین برای اندازه‌گیری محتوای فنول­کل از معرف فولین سیوکالتو استفاده شد. فعالیت ضد میکروبی اسانس به روش انتشار دیسک علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، باسیلوس سرئوس و پنی‌سیلیوم نوتاتوم مورد ارزیابی قرار گرفت. به‌منظور تعیین خاصیت مهار آنزیم آلفا گلوکوزیداز اسانس از ماده pNPG به‌عنوان سوبسترا استفاده شد. نتایج نشان داد درصد استخراج اسانس مورینگا پرگرینا با دستگاه کلونجر به همراه پیش‌تیمار فراصوت موجب افزایش معنی‌دار استخراج نسبت به روش کلونجر شد (05/0>p). ترکیب عمده موجود در اسانس بذر این گیاه ایزوتیوسیانیک اسید (44/41درصد) و در اسانس برگ مورینگا پرگرینا، فارنسیل استون (72/22­درصد) بود. اسانس برگ و بذر گیاه مورینگا پرگرینا دارای خاصیت مهار رادیکال آزاد و ترکیبات فنولی به میزان 025/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر گالیک اسید هستند که می‌توان این گیاه را به عنوان گیاه دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی معرفی کرد. اسانس بذر مورینگا پرگرینا در برابر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و قارچ پنی‌سیلیوم نوتاتوم خاصیت ضدمیکروبی از خود نشان داد. اسانس برگ مورینگا پرگرینا در غلظت مورد استفاده خاصیت ضد میکروبی از خود نشان نداد. غلظتی از اسانس‌های برگ و بذر مورینگا پرگرینا که موجب مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز تا 50 درصد شد، برابر با 03/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. می‌توان از اسانس این گیاه جهت تولید محصولات فراسودمند بهره برد.
متن کامل [PDF 568 kb]   (1869 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1398/6/8 | پذیرش: 1399/10/16 | انتشار: 1400/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.