Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 19, Number 126 (2022-8)


Evaluation of physico-chemical properties and nutritional value of kiwifruit from vine (Actinidia deliciosa var. Hayward) influenced by different preharvest fertilization methods during cold storage
بررسی ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و ارزش غذایی کیوی‌فروت (Actinidia deliciosa var. Hayward) متاثر روش‌های مختلف تغذیه طی نگهداری در سردخانه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

antioxidant and functional properties of collagen from fish skin hamur (Epinephelus. Coioides)
بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و عملکردی کلاژن و کلاژن هیدرولیز شده از پوست ماهی هامور (Epinephelus coioides)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of using a combination modified starch white kappa and uta Caragginan on stability and rheological and sensory properties of chocolate milk
بررسی تاثیر کاربرد نشاسته اصلاح شده استیله به همراه کاپا و یوتا کاراگینان بر پایداری و خواص رئولوژی و حسی شیر کاکائو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of the effect of asparaginase enzyme and toast of taftan bread on acrylamide
مطالعه اثر آنزیم آسپاراژیناز و برشتگی نان تافتون بر روی آکریل آمید
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of washing and heating processes on the residues of selected pesticides in rice using liquid chromatography-mass spectrometry
ارزیابی فرآیندهای شستشو و حرارت بر میزان باقیمانده سموم آفت کش انتخابی در برنج با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع- طیف سنج جرمی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of ultraviolet and visible radiation on Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa of culture medium and total count of oral microbes and solid surfaces
بررسی تابش فرابنفش و مرئی بر استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا محیط کشت و شمارش کلی میکروب دهان و سطوح جامد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the effect of adding malt extract on physicochemical and sensory properties of probiotic apple juice containing Lactobacillus plantarum
بررسی اثر افزودن عصاره مالت بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی آب سیب پروبیوتیک حاوی Lactobacillus plantarum
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of some phytochemical compounds of Ecballium elaterium M. Bieb extract under different drying methods
بررسی برخی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره گیاه خیار آب‌پران (Ecballium elaterium M. Bieb) تحت اثر روش‌ های مختلف خشک کردن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of inulin/kefiran on the physicochemical, sensorial and textural properties of Mozzarella cheese
بررسی اثر اینولین/کفیران بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، حسی و بافتی پنیر موزارلای کم چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Facil and green synthesis of biocompatible nanocomposites based on iron oxide/reduced graphene oxide for determination of Vanillin in Food Samples: Response surface methodology optimization
سنتز آسان و سبز نانوکامپوزیت‌های زیست سازگار بر پایه گرافن اکسید کاهش‌یافته/اکسید آهن جهت اندازه‌گیری وانیلین در نمونه‌های غذایی: بهینه‌سازی به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effects of High-fat Diet and lactobacillus reuteri on Body Weight, Metabolic profiles and Gut Microbiota of C57BL/6 Mice
بررسی اثر مصرف رژیم غذایی پر چرب و لاکتوباسیلوس روتری بر وزن بدن، فلور روده و شاخص‌های متابولیکی موش C57BL/6
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of soy protein isolate - carboxymethylcellulose conjugate through ‎non-thermal plasma
تولید کانجوگه ایزوله پروتئین سویا-کربوکسی متیل سلولز از طریق پلاسمای غیرحرارتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of different foam mat drying methods on the properties of orange beverage powder prepared from permeate
اثر روش های مختلف خشک کردن کف پوشی بر ویژگی های پودر نوشیدنی پرتقالی تهیه شده از پرمیت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of extrusion technology on the physicochemical properties of product based on oatmeal-broken rice composite flour to fabricate instant harire
اثر فناوری اکستروژن بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فراورده حاصل از آرد کامپوزیت جودوسر-برنج شکسته با هدف تولید حریره فوری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the effect of Arabica coffee pulp waste as a sugar substitute on the antioxidant, textural and sensory properties of beneficial chocolate
بررسی افزودن تفاله قهوه عربیکا بر خواص آنتی اکسیدانی، بافتی و حسی شکلات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of ultrasound assisted extraction on extraction efficiency and the amount of phenol and tocopherol compounds of soybean oil
تاثیر شرایط استخراج به کمک فراصوت بر راندمان استخراج و میزان ترکیبات فنولی و توکوفرول روغن سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial effect of Ag-Cu nanocomposites produced via extrusion method on Escherichia coli and Staphylococcus aureus
اثر ضدمیکروبی نانوکامپوزیت های نقره و مس تولید شده به روش اکستروژن بر باکتری‌های اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of date liquid sugar and stevia extract as a sugar substitute on the quality characteristics of apple-lemon juice
بررسی تاثیر قند مایع خرما و عصاره استویا به عنوان جایگزین شکر بر خصوصیات کیفی آب‌میوه مخلوط سیب-لیمو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Sensory properties of processed cheese enriched with inulin and egg white powder
ویژگی های حسی پنیر پروسس غنی شده با اینولین و پودر سفیده تخم مرغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the type and composition of coatings in the stability of phycocyanin pigment by spray drying method
ارزیابی نوع و ترکیب مواد پوشش دهنده در پایداری رنگ‌دانه فیکوسیانین به روش خشک کن پاششی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the chemical properties and antimicrobial activities of Humulus lupulus extract on Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, and Enterobacter aerogenes in vitro
بررسی ویژگی‌های شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره رازک بر Staphylococcus aureus، Listeria monocytogenes، Escherichia coli و Enterobacter aerogenes در شرایط برون‌تنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of antimicrobial and antioxidant film of gluten containing Heracleum persicum essential oil, magnesium oxide nanoparticles and polypyrrole by Response Surface Methodology
بهینه سازی فیلم ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی گلوتن حاوی اسانس گلپر، نانو ذره ی منیزیم اکسید و پلی پیرول به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of aqueous-alcoholic extract of thyme and inulin on physicochemical properties of traditional Bokez Ilam yogurt
بررسی تاثیر عصاره آبی- الکلی گیاه دارویی آویشن و اینولین بر خواص فیزیکوشیمیایی ماست سنتی بوکز ایلام
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Concept and potential applications of postbiotics in the food industry
مفهوم و پتانسیل های کاربردی پست‎ بیوتیک ‌ها در صنعت مواد غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of chitosan nano-coating loaded with pomegranate peel extract on physicochemical and microbial characteristics of pomegranate arils during storage
تاثیر نانو پوشش کیتوزان حاوی عصاره پوست انار بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی دانه‌ انار طی نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of guar gum, DATEM, mixer rotation and baking temperature on physicochemical, thermal and organoleptic properties of Toast
تاثیر صمغ گوار، امولسیفایر داتم، دور همزن و دمای پخت بر خواص فیزیکی شیمیایی، حرارتی و ارگانولپتیکی نان تست
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of Ultrasound-assisted Extraction of Fenugreek Seed Protein and Evaluation of Its Structural, Functional Properties and Antioxidant Activity
بهینه‌سازی استخراج پروتئین دانه شنبلیله به کمک امواج فراصوت و بررسی خصوصیات ساختاری، عملکردی و فعالیت ضد اکسایشی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Oliveria Decumbens Vent Essential Oils and Ferula Assa-feotida Extract on the Physicochemical and Sensory Properties of Turkey Breast Meat during an Acidic Marination
اثر اسانس لعل کوهستان (اولیوریا دیکامبنز ونت) و عصاره آنغوزه (فرولا آسا فواتیدا) بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی گوشت سینه ی بوقلمون طی یک ماریناد اسیدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of physicochemical properties of seven honey samples in Sistan region
بررسی خصوصیات فیزیکو‌شیمیایی هفت نمونه عسل منطقه سیستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical and sensory characteristics of two types of ice cream made from goat and cow milk with different ratios of two essential oils of cinnamon and cardamom
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی دو نوع بستنی تهیه شده از شیر بز و گاو با نسبت های مختلف دو اسانس دارچین و هل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles