دوره 19، شماره 126 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 126 صفحات 23-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

niknia S. Investigation of physicochemical properties of seven honey samples in Sistan region. FSCT 2022; 19 (126) :13-23
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56757-fa.html
نیک نیا سمیه. بررسی خصوصیات فیزیکو‌شیمیایی هفت نمونه عسل منطقه سیستان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :13-23

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56757-fa.html


گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه زابل، زابل، ایران ، s.niknia@uoz.ac.ir
چکیده:   (1274 مشاهده)
عسل یک ماده غذایی بسیار عالی و دارای خواص درمانی مختلف است. این ماده طبیعی و شیرین به وسیله زنبور‌های عسل از شهد گل‌ها و ترشحات بخش‌های زنده گیاهان تولید می‌شود. کیفیت عسل می‌تواند در اثر عوامل مختلف از جمله نوع گیاه و منطقه دچار تغییر شود. بنابراین لازم است خصوصیات انواع عسل به خوبی شناسایی شود. این تحقیق در راستای تعیین ترکیبات و بررسی خواص شیمیایی و بیوشیمیایی هفت نمونه عسل جمع‌آوری شده در بهار سال 1399 از زنبورداران مناطق مختلف سیستان شامل زهک، سد سیستان، محمد آباد، جزینک، حسن آباد، بنجار و زابل واقع در استان سیستان و بلوچستان ایران انجام گردید. بدین منظور آزمون‌هایی مانند اندازه‌گیری رطوبت، اسیدیته، pH، گلوکز، فروکتوز، ساکارز، قندهای احیا کننده، پرولین، فعالیت دیاستازی و هیدروکسی متیل فورفورال بر روی نمونه‌ عسل انجام شد و با مقادیر استاندارد مقایسه گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که میانگین میزان رطوبت، اسیدیته، pH، گلوکز، فروکتوز، ساکارز، قندهای احیا کننده قبل از هیدرولیز، قندهای احیا کننده بعد از هیدرولیز، پرولین، فعالیت دیاستازی و هیدروکسی متیل فورفورال به ترتیب: 34/16 درصد، 85/3، 42/36 درصد، 85/42 درصد، 24/1درصد، 27/79 درصد، 57/80 درصد، 84/497 میلی‌گرم در کیلوگرم، 52/10 (DN)، 97/16 میلی‌اکی‌والان‌درکیلوگرم می‌باشد. با توجه به اینکه عسل مناطق مختلف زابل از نظر خواص فیزیکوشیمیایی در محدوده استاندارد ایران قرار داشت، لذا می‌توان کیفیت عسل این مناطق را به عنوان عسل استاندارد و مطلوب مورد تایید قرار داد.
متن کامل [PDF 443 kb]   (552 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی قند و فرآورده ها
دریافت: 1400/8/7 | پذیرش: 1401/1/29 | انتشار: 1401/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.