دوره 19، شماره 126 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 126 صفحات 268-257 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafodin H, Soltanizadeh N. Production of soy protein isolate - carboxymethylcellulose conjugate through ‎non-thermal plasma. FSCT 2022; 19 (126) :257-268
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54740-fa.html
شرف الدین هدیه، سلطانی زاده نفیسه. تولید کانجوگه ایزوله پروتئین سویا-کربوکسی متیل سلولز از طریق پلاسمای غیرحرارتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :257-268

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54740-fa.html


1- کارشناس ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران. ، soltanizadeh@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (919 مشاهده)
هدف از مطالعه ی حاضر بررسی امکان تشکیل کمپلکس ایزوله پروتئین سویا-کربوکسی متیل سلولز توسط پلاسمای غیرحرارتی بود.در این زمینه، مخلوط 1:1 ایزوله پروتئین سویا و کربوکسی متیل سلولز تحت تیمار پلاسمابه مدت 5، 10 و 15 دقیقه با ولتاژهای 16، 18 و 20 کیلوولت قرار گرفت و میزان حلالیت، فعالیت و پایداری امولسیون، میانگین انداره ذرات امولسیون، میزان آمین آزاد، طیف مادون قرمز تبدیل فوریه و الگوی الکتروفورز کمپلکسهای حاصل بررسی شدند. نتایج حاصل از الکتروفورز، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و درجه پیوندی بیانگر تشکیل کانجوگه ایزوله پروتئین سویا-کربوکسی متیل سلولز پس از اعمال تیمار پلاسما بود که تحت تاثیر ولتاژ و زمان اعمال پلاسما مقادیر متفاوتی از آن شکل گرفت. کانجوگههای حاصل، حلالیت و فعالیت امولسیون کنندگی قابل توجهی نسبت به مخلوط حاصل از این دو ترکیب داشتند (05/0>p). کوچکترین اندازه ذرات امولسیون در تیمار 18 کیلوولت به مدت 5 دقیقه مشاهده گردیدکه طی زمان نیز از پایداری خوبی نسبت به نمونه مخلوط برخوردار است. به طور کلی میتوان بیان نمود فرایند پلاسمای غیرحرارتی قادر است در زمانی بسیار کوتاه، کمپلکس پروتئین- پلی ساکارید با قابلیت امولسیون کنندگی مطلوب، تشکیل دهد.
 
متن کامل [PDF 1952 kb]   (340 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1400/5/19 | پذیرش: 1401/3/10 | انتشار: 1401/5/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.