دوره 19، شماره 126 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 126 صفحات 400-387 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi nadushan R, asgari mehrabadi F. antioxidant and functional properties of collagen from fish skin hamur (Epinephelus. Coioides). FSCT 2022; 19 (126) :387-400
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42572-fa.html
موسوی ندوشن رضوان، عسگری مهرابادی فاطمه. بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و عملکردی کلاژن و کلاژن هیدرولیز شده از پوست ماهی هامور (Epinephelus coioides). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :387-400

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42572-fa.html


1- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران ، mousavi.nadushan@gmail.com
2- کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی ، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران.
چکیده:   (1572 مشاهده)
کلاژن فراوان‌ترین پروتئین با منشأ حیوانی و مهم‌ترین ترکیب ساختمانی بافت پیوندی است که در صنعت غذا و نوشیدنی‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این تحقیقات اخیر ویژگیهای عملکردی، فراسودمند و پتانسیل مصرف کلاژن استخراج شده از ضایعات آبزیان را در قالب غذا-دارو و سامانه های رسانش ترکیبات حساس زیست فعال به اثبات رسانده است.  لذا هدف از این تحقیق بررسی ویژگی‌های ساختاری، خواص آنتی‌اکسیدانی و عملکردی در کلاژن و کلاژن هیدرولیز شده از پوست ماهی هامور معمولی(Epinephelus coicoides) قرار داده شد. دراین تحقیق کلاژن به روش اسیدی و آنزیمی استخراج و سپس کلاژن های استخراج شده توسط آنزیم پپسین هیدرولیز گردید. ویژگیهای ساختاری آنها به‌وسیله‌ی (FTIR)، (SEM) و ویژگیهای عملکردی شامل  DPPH , قدرت کاهندگی ، میزان تولید ، خصوصیات و پایداری کف حاصل از کلاژن و کلاژن هیدرولیز شده مورد ارزیابی قرار گرفت. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشانگر ساختار حفاظت شده  ورقه ای ؛ فیبریلی و ساختار فضایی دوم و سوم بوده،  شبکه ماتریکس از  منافذ متحدالشکل تشکیل شده،  در طیف (FTIR)   حضور گروه های عاملی شاخص در کلاژن نوع I مشتمل بر پیوندهای آمید A و B همچنین امیدهای نوع II,IوIII به اثبات رسید. نتایج به‌دست‌آمده در مورد خواص آنتی اکسیدانی نشان داد با افزایش غلظت، و بویژه در کلاژن هیدرولیز شده قدرت کاهندگی و توانایی مهار رادیکال DPPH افزایش پیداکرده، همچنین بررسی کلاژن و نمونه هیدرولیز شده نشان داد که تنها کلاژن پوست ماهی هامور پتانسیل تولید کف دارد. در نهایت می توان گفت کلاژن و کلاژن هیدرولیز  و استخراج شده از پوست ماهی هامور به عنوان یک ماهی پرمصرف دریایی با خواص آنتی اکسیدانی مطلوب، و ویژگیهای عملکردی مناسب میتواند در مقیاس انبوه تولید و به عنوان یک ترکیب زیست فعال و امولسیفایر در صنعت غذا  و در تولید محصولات فراسودمند مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1621 kb]   (975 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: پروتئین ها و پپتید ها
دریافت: 1399/2/13 | پذیرش: 1400/11/5 | انتشار: 1401/5/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.