Journal archive for Google Scholar Robot!
Journal of food science and technology ( Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles
Volume 18, Number 114 (2021-8)
Evaluation of antioxidant, anti-bacterial and antifungal effects of edible coatings containing (Artemisia scoparia waldst & Kit) extract in hamburger and increasing the health factor of produced product
بررسی اثر آنتیاکسیدانی، آنتیباکتریالی و ضد قارچی پوششهای خوراکی حاوی عصاره درمنه شرقی (Artemisia scoparia waldst&Kit ) در همبرگر و افزایش ضریب سلامتی فراورده تولید شده
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Comparison the effect of nitrogen fertilizer and parboiling process on heavy metals of rice grain
مطالعه تأثیر کود نیتروژن و فرایند نیم جوش کردن بر محتوای فلزات سنگین دانه برنج
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation on the rheological properties of fortified yogurt containing pumpkin powder
بررسی ویژگیهای رئولوژیکی ماست غنیشده حاوی پودر کدوحلوایی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of addition of green tea extract and stevia rebaudiana to kombucha on its physicochemical and antioxidant properties
تآثیر افزودن عصاره چای سبز و استویا به نوشیدنی کامبوجا بر خواص فیزیکو شیمیایی و آنتی اکسیدانی آن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of protein content and the relationship between enzymatic activity and antimicrobial effect of Iranian honey samples
بررسی محتوای پروتئینی و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد میکروبی نمونههای عسل ایرانی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of anthocyanin's and bioactive compounds extraction from seedless barberry fruit with pulsed electric field
بهینهسازی استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک بیدانه با پیشتیمار میدان الکتریکی پالسی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigating the germination and growth kinetic of Aspergillus fumigatus isolated from cake under different conditions of aw and temperature
بررسی کینتیک جوانه زنی و رشد شعاعی کپک آسپرژیلوس فومیگاتوس جدا شده از کیک روغنی تحت شرایط مختلف فعالیت آبی و دما
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Production of functional low-fat yogurt fortified with flaxseed flour
ماست کم چرب فراسودمند غنی شده با آرد دانه بزرک
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Heat and moisture transfer and shrinkage simulation of beetroot (Beta vulgaris) drying
شبیه سازی چروکیدگی و انتقال رطوبت و حرارت در خشک کردن چغندر لبویی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of adding hydrocolloids on rheological and chemical properties of high amylose rice cultivars
بررسی اثر افزودن هیدروکلویید ها بر خواص رئولوژیکی و شیمیایی ارقام برنج با آمیلوز بالا
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Response surface modeling of the pomegranate arils (Shahsavar Yazdi cultivar) weight loss, vitamin C and color characteristics variation during the infrared drying process
مدلسازی سطح پاسخ تغییرات افت وزن، ویتامین ث و ویژگیهای رنگی دانههای انار (رقم شهسوار یزدی) طی فرآیند خشک کردن فرو سرخ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of the effect of using Chubak extract on physicochemical and sensory properties of ice milk
بررسی تاثیر استفاده از پودر عصاره چوبک بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی شیر یخ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation on improvement of quantitative and qualitative properties of toast bread by sourdough containing kombucha beverage and soybean milk and Lactobacillus fermentum and Lactobacillus plantarum
بررسی امکان بهبود خصوصیات کمی و کیفی نان تست با استفاده از خمیرترش تهیه شده از نوشیدنی کامبوجا و شیر سویا و آغازگرهای لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتوباسیلوس پلانتاروم
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of survivability of Lactobacillus casei LAFTI-L26 and the physicochemical properties of functional flavored set yogurt containing grape syrup
بهینه سازی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی LAFTI-L26 و خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست فراسودمند طعم دار قالبی حاوی شیره انگور
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Shelf life modeling of Badami's fresh pistachios coated with chitosan under modified atmosphere packaging conditions
مدلسازی ماندگاری پسته تازه رقم بادامی پوششدهی شده با کیتوزان در شرایط بستهبندی اتمسفر اصلاح شده
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation the effect of ZnO and β-glucan on chemical and microbial characteristic of gelatin based biodegradable film over storage of chicken fillet
بررسی تاثیر نانو ذرات اکسیدروی و بتاگلوکان بر ویژگی های شیمیایی و میکروبی فیلم زیست تخریب پذیر ژلاتین در طی نگهداری فیله مرغ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of turmeric extract (Curcuma Longa L.) on acrylamide content and quality characteristics of fried potatoes
مطالعه اثر عصاره زردچوبه (Curcuma Longa) بر محتوای آکریلآمید و خصوصیات کیفی سیبزمینی سرخشده
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigating the effect of peppermint essential oil and malva sylvestris extract as a natural preservatives on the quality and antioxidant properties of mayonnaise sauce
بررسی اثر اسانس نعناع فلفلی و عصاره پنیرک به عنوان نگهدارنده طبیعی بر خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی سس مایونز
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation the effect of different solvents and extraction method on phytochemical content and antioxidant activity of Moringa oleifera leaf extract
بررسی اثر حلال و روش استخراج بر محتوی فیتوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره برگ مورینگا الیفرا (Moringa oleifera)
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of edible coating prepared from wild sage seed gum on the kinetics of color and surface changes of eggplant slices during frying process
اثر پوشش خوراکی تهیه شده از صمغ دانه مرو بر سینتیک تغییرات رنگ و سطح برشهای بادمجان طی فرآیند سرخ کردن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Assessment of the effect of trypsin enzyme and probiotic bacteria on physicochemical, microbial and sensory properties of Dough
بررسی اثر آنزیم تریپسین و باکتریهای پروبیوتیک و بر خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی دوغ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Non-thermal inactivation of courgette peroxidase enzyme: Response surface modeling of the effect of cumin, fennel and clove essential oils
غیر فعال سازی غیر حرارتی آنزیم پراکسیداز کدو سبز: مدلسازی سطح پاسخ تأثیر اسانسهای زیره، رازیانه و میخک
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Rheological, textural sensorial and color properties of apple jellies supplemented with Spirulina sp.
بررسی ویژگیهای رئولوژیکی، بافتی، حسی و رنگی ژله سیب غنی شده با جلبک اسپیرولینا
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation of chemical activity and antifungal effect of Vitex agnus-castus essential oil on Penicillium digitatum and Penicillium italicum causing orange rot
ارزیابی فعالیت شیمیایی و اثر ضدقارچی اسانس پنج انگشت (Vitex agnus-castus) بر پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم عامل کپکزدگی میوه پرتقال
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of sugar and fat substitution with malt extract and inulin in order to prepare dietary syrup used for probiotic ice cream
بررسی جایگزینی شکر و چربی با عصارهی مالت و اینولین در تولید سیروپ رژیمی به کار رفته در بستنی پروبیوتیک
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of packaging with edible film of sago starch containing Withania Somnifera extract on quality properties of chicken fillet
تاثیر بسته بندی با فیلم خوراکی نشاسته ساگو حاوی عصاره گیاه پنیرباد بر خواص کیفی فیله مرغ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of cold plasma on structural and rheological properties of Guar gum
اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Boswellia sacra essential oil: Antioxidant activity and antifungal effect on some spoilage fungi causing strawberry rot
اسانس کندر (Boswellia sacra) : قدرت آنتیاکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر تعدادی از سویههای عامل فساد میوه توتفرنگی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Detection of aflatoxin M1 in milk using electrochemical aptasensor based on screen printed electrode and cyclic voltammetry method
شناسایی آفلاتوکسین M1 در شیر به کمک آپتاسنسور الکتروشیمیایی مبتنی بر الکترود صفحه-چاپی و روش ولتامتری چرخهای
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Isolation and Identification of Yellow Spot Causing Microbial Agents on Chicken Sausage Based on Culture and Molecular Methods
جداسازی و شناسایی عوامل میکروبی ایجاد کننده لکه زرد در کالباس مرغ به روش های مبتنی بر کشت و مولکولی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles