دوره 18، شماره 114 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 114 صفحات 1-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soradeghi Toopkanloo A, shahidi F, Javadmanesh A, Mortazavi S A, Varidi M J, Roshanak S. Isolation and Identification of Yellow Spot Causing Microbial Agents on Chicken Sausage Based on Culture and Molecular Methods. FSCT. 2021; 18 (114) :1-14
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42610-fa.html
سرادقی توپکانلو عاطفه، شهیدی فخری، جوادمنش علی، مرتضوی سید علی، وریدی محمد جواد، روشنک سحر. جداسازی و شناسایی عوامل میکروبی ایجاد کننده لکه زرد در کالباس مرغ به روش های مبتنی بر کشت و مولکولی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (114) :1-14

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42610-fa.html


1- . فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران، ، fshahidi@um.ac.ir
3- استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
4- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران،
5- دانشجوی دکتری، علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (137 مشاهده)
در حال حاضر یکی از مشکلات مربوط به ماندگاری فراورده­های گوشتی، ایجاد لکه زرد ناشی از آلودگی میکروبی در کالباس است. هدف از این پژوهش جداسازی عوامل میکروبی ایجاد کننده لکه زرد از کالباس توسط روش های مبتنی برکشت و مولکولی بوده است. بدین منظور از از نواحی لکه زرد 15 نمونه کالباس مرغ نمونه­برداری و جداسازی انجام شد. در مجموع 44 پرگنه که روی محیط­های  کشت ,[1] M17 MRS,[2] YGC [3] و PDB [4] رشد کرده بودند، به کالباس­های برش خورده قبل از بسته بندی تلقیح و پس از بسته بندی و پدیدار شدن لکه زرد در 9 نمونه، جدایه­های مورد نظر با روش­ مبتنی بر کشت و تعیین توالی دو طرفه ناحیه V3 ژن 16S rRNA و نیز ناحیه ITS4 ژن rRNA  18Sشناسایی شدند. نتایج حاصل از روش مبتنی بر کشت و مولکولی، نشان داد که عامل اصلی ایجاد کننده لکه زرد در کالباس مرغ بسته بندی شده تحت خلاء،   Enterococcus faecium، Enterococcus faecalis ، Streptococcus faecium و  Candida saitoanaبودند. علاوه بر آن یک گونه Enterococcus و یک گونهCandida  نیز در حد جنس شناسایی شدند. همچنین بررسی نمونه­های دارای لکه زرد نشان داد که میکروارگانیسم­های عامل لکه زرد، باعث تغییر pH ، شاخص­های رنگی L* ، a* ، b*  و سینرسیس در مقایسه با نمونه شاهد می­گردند، اما میزان تغییرات تنها در  میزان سینرسیس و a* معنی دار بوده است.
 
[2] Yeast Extract Chloramphenicol Agar
[3] De Man Rogasa and Sharpe.
[4] Potato Dextrose Agar
متن کامل [PDF 525 kb]   (49 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1399/2/14 | پذیرش: 1399/6/31 | انتشار: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول