دوره 18، شماره 114 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 114 صفحات 39-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazeli F, Farahmandfar R, Sohbatzadeh F. Effect of cold plasma on structural and rheological properties of Guar gum. FSCT. 2021; 18 (114) :39-44
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46050-fa.html
فاضلی فاطمه، فرهمندفر رضا، صحبت زاده فرشاد. اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار. علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (114) :39-44

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46050-fa.html


1- کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر، ایران
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران ، re1farahmand@gmail.com
3- استاد، گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشگاه مازندران، ایران
چکیده:   (136 مشاهده)
در این پژوهش، ویژگی­های فیزیکی و شیمیایی پودر تجاری صمغ گوار پس از تیمار پلاسمای سرد فشار هوای اتمسفر در سه زمان مختلف (5، 10 و 15 دقیقه) بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون جریان برشی پایا نشان داد که رفتار هردو نمونه شاهد و نمونه­های تیمارشده با پلاسمای سرد شل شونده با برش بود. بین مدل­های رئولوژیکی، مدل هرشل بالکلی از ضریب تبیین (R2) بالاتری برخوردار بود. مقدار nH در نمونه شاهد و تیمار کمتر از 1 بود. با افزایش زمان، مقدار KH (به جز 5 دقیقه) به طور معنی­داری کاهش یافت. در روبش کرنش، با افزایش زمان تیمار مقدار مدول­های ذخیره G و افت G با اختلاف معنی­داری کاهش یافت. نمونه تیمار شده به مدت 5 دقیقه نقطه برخورد (G = G) بزرگتری نسبت به نمونه شاهد داشت که با افزایش زمان تیمار کاهش یافت. در محدوده فرکانس پایین آزمون روبش فرکانس نمونه­های شاهد و نمونه تیمار، مدول G بالاتر از مدول G بود. از فرکانس Hz 1-1/0 مدول G و مدول G وابسته به فرکانس بودند. پس از برخورد، مدول G به مدول G غالب شد و صمغ گواررفتارژل مانند ضعیف نشان داد. مقدار tanδ در نمونه­ها کمتر از 1 و بزرگ­تر از 1/0 بود. مقدار ویسکوزیته کمپلکس (η*) با افزایش زمان تیمار با اختلاف معنی­داری کاهش یافت. شیب ویسکوزیته کمپلکس با افزایش زمان، کاهش یافت. داده­های حاصل از FTIR نشان داد که طیف جذب نمونه­های تیمار مشابه نمونه شاهد بود. 
متن کامل [PDF 643 kb]   (32 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/6/24 | پذیرش: 1399/11/18 | انتشار: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول