Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 90 (2019-8)


Comparing Efficacy of Ethidium Monoazide (EMA) and Propidium Monoazide (PMA) qPCR in Live Pathogen Quantifying by Real-Time PCR in Food Model Systems
مقایسه کارآیی اتیدیوم مونوآزید (EMA) و پروپیدیوم مونوآزید (PMA)در شمارش سلول های زنده پاتوژن به روش PCR زمان واقعی در سیستم های مدل غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of hydrothermal processing on physicochemical and functional of oat β-glucan
تاثیر فرایند هیدروترمال بر خواص فیزیکوشیمیایی و عملکردی بتاگلوکان یولاف
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Baking Methods and Different Hydrocolloids Addition on Physicochemical and Textural Properties of Roti (Indian Flat Bread)
بررسی تأثیر سیستم‌های پخت و افزودن هیدروکلوئیدهای مختلف بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بافتی نان روتی (نان مسطح هندی)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Chia seed gum on physicochemical properties of powder production using foam-mat drying method
اثر افزودن صمغ دانه چیا بر ویژگی های فیزیکوشیمایی پودر زرشک تولید شده به روش کف پوشی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antibiotic resistance of Enterococcus isolates from Kurdish traditional cheese against common therapeutic antibiotics and their hemolytic and gelatinase activity
بررسی مقاومت انتروکوکوس‌های جدا شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیک‌های رایج درمانی، فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی آن‌ها
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Improving bioavailability of pomegranate peel polyphenols by forming an inclusion complex with β-cyclodextrin (β-CD)
بهبود دسترسی زیستی پلی‌فنل‌های پوست انار با تشکیل کمپلکس الحاقی با بتاسیکلودکسترین (β-CD)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Identification of critical control points in pasteurized Doogh production line and applying of appropriate strategies for controlling microbial contamination
شناسایی نقاط بحرانی در خط تولید دوغ پاستوریزه و ارائه راهکارهای مناسب جهت کنترل آلودگی‌های میکروبی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Strategies Used in Production of sugar-Free or low-sugar Foods for Diabetes Management
روش های مورد استفاده در تولید غذاهای بدون شکر یا کم شکر جهت مدیریت تغذیه ای بیماران دیابتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The investigation of production of ice cream containing Donalila salina alga powder
بررسی امکان تولید بستنی فراسودمند حاوی پودر جلبک دونالیلاسالینا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the effects of okra and carboxymethyl cellulose gums on quality properties and shelf life of Barbari bread
بررسی اثر صمغ‌های بامیه و کربوکسی‌متیل‌سلولز بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری نان بربری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Physicochemical, Sensory and Rheological Properties of Stirred Yogurt Fortified with Rice Bran and Lettuce Extract during Shelf-Life
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی، حسی و رئولوژیکی ماست فراسودمند غنی‌سازی شده با سبوس تخمیر شده برنج و عصاره کاهو در دوره ماندگاری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of the effect of heat-moisture treatment of millet grain and addition of xanthan gum on the characteristics of the batter and physicochemical and sensory properties of gluten-free cake
مقایسه اثر تیمار حرارتی- رطوبتی دانه ارزن و افزودن صمغ زانتان بر ویژگی‌های خمیر و خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی کیک بدون گلوتن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Detection and Evaluation of penicillin base antibiotics residue in the kidney, liver and meat of the cow distributed in Tehran’s municipal markets by using ELISA kits followed by high performance liquid chromatography
ردیابی و ارزیابی باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌های خانواده پنی‌سیلین در نمونه کبد، کلیه و گوشت گاو عرضه شده در میادین شهر تهران به روش کیت الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study on Drying, Powdering and Compression Processes to produce Healthy Tablet from Fresh Tomatoes
بررسی فرآیندهای خشک کردن، پودر سازی و فشرده‌سازی به منظور تولید قرص فشرده سالم از گوجه‌فرنگی تازه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of thyme (Zataria Multiflora Boiss) and cumin (Cuminum cyminum) essential oils effects on the shelf life of optimized burgers with surimi
ارزیابی تأثیر اسانس‌های آویشن شیرازی (Zataria Multiflora Boiss) و زیره سبز (Cuminum cyminum) روی مدت ماندگاری برگرهای بهینه‌شده با سوریمی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Ozone on the Shelf Life and Some Quality Properties of Belly Pepper
اثر ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of bacteriocin in batch fermentation of dairy effluents by Lactobacillus acidophilus LA5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB12
تولید باکتریوسین در فرآیند غیر مداوم تخمیر ضایعات لبنی توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA5 و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB12
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Shelf life and some qualitative characteristics of Belly Pepper (capsicum annum L.) packed in modified atmosphere
ماندگاری و برخی خصوصیات کیفی فلفل دلمه‌ای (capsicum annum L.) بسته‌بندی شده در اتمسفر اصلاح شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Economize and optimization of the drying process of irradiate pretreatment on kiwi slices by the response surface method in combination with the principal components analysis
اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفه‌های اصلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of adding different levels of water on rheological, technological and sensory characteristics of corn starch gluten-free bread enriched with buckwheat flour
اثر افزودن مقادیر مختلف آب بر ویژگیهای رئولوژیکی، تکنولوژیکی و حسی نان بدون گلوتن بر پایه نشاسته ذرت غنی شده با آرد گندم سیاه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Identification of the chemical compounds and antibacterial activity of Ocimum basilicum essential oil and the effects of its interaction with tetracycline and chloramphenicol antibiotics on some pathogenic microorganisms causing infection and food poisoning
شناسایی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس ریحان سبز و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of oleaster (Elaeagnus Angustifolia) powder on antioxidant, tannin and sensory properties of mint chocolate
بررسی اثر افزودن پودر سنجد بر خواص آنتی‌اکسیدانی، تانن و خواص حسی شکلات نعنایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Macaroni Formulation Fortified with Potato Fiber and Dunaliela Salina Alga Powder and Determination of Physical, Chemical and Sensory Properties
ماکارونی غنی شده با فیبر سیب‌زمینی و پودر جلبک دونالیلا سالینا و ارزیابی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و حسی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Encapsulation of Vitamin D3 with Gelatin-Based Nano-Particles Produced by the Two-Step Desolvation Method
درون پوشانی ویتامین D3 با نانوذرات ژلاتین ساخته شده به روش ضد حلال دو مرحله ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study and assessment of the behavior of shrimp consumers in Iran based on the theory of planned behavior
مطالعه و ارزیابی رفتار مصرف کنندگان میگو در کشور بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of PhysicoMechanical Properties of Functional Gummy Candy Fortified with Encapsulated Fish Oil in Chitosan-Stearic Acid Nanogel by Pickering Emulsion Method
بررسی خواص فیزیکومکانیکی پاستیل فراسودمند غنی‌شده با روغن ماهی درون‌پوشانی شده در نانوژل کیتوزان-استئاریک اسید به روش امولسیون پیکرینگ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical, Nutritional, Textural, and Sensory properties of Sponge Cake Enriched with Sugar-Beet Fiber
ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، تغذیه‌ای، بافتی و حسی کیک اسفنجی غنی شده با فیبر چغندر قند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of physicochemical and microbial characteristics of honeys with different floral origion in Alborz province
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل های با منشاء گیاهی مختلف در استان البرز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [XML] |

Investigating the effect of adding palm kernel flour on gluten-free cookie based on rice flour
بررسی تاثیر افزودن آرد هسته خرما بر ویژگی‌های کوکی بدون گلوتن بر پایه آرد برنج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluating the Effect of Cooling Rate and Organogelator Concentration on the Textural Properties of Sesame oil Oleogels and Comparison with Animal Fat
بررسی اثر سرعت سرد کردن و غلظت ارگانوژلاتور بر ویژگی های بافتی اولئوژل روغن کنجد و مقایسه آن با چربی حیوانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles