دوره 16، شماره 90 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 90 صفحات 297-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nejatian M, Darabzadeh N, Derogar S R. Strategies Used in Production of sugar-Free or low-sugar Foods for Diabetes Management. FSCT 2019; 16 (90) :283-297
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-28256-fa.html
نجاتیان محمد، داراب زاده نازنین، دروگر سیده رقیه. روش های مورد استفاده در تولید غذاهای بدون شکر یا کم شکر جهت مدیریت تغذیه ای بیماران دیابتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (90) :283-297

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-28256-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، darabzadehnazanin@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
چکیده:   (9988 مشاهده)
بیماری دیابت یک بیماری مزمن ارثی یا اکتسابی و از شایع‌ترین اختلالات متابولیسمی است که با اختلال در ترشح انسولین یا کاهش پاسخ‌دهی اندام‌ها نسبت به انسولین ترشح شده ایجاد می‌شود. شیوع دیابت در کشورهای در حال توسعه بالا بوده و چهارمین علت اصلی مرگ و علت عمده‌ی کوری و آسیب‌های بینایی در بزرگسالان می‌باشد. از آنجا که هدف اصلی از درمان دیابت، کنترل قند خون در محدوده‌ی طبیعی و فراهم ساختن شرایط مناسب فعالیت انسولین جهت کاهش پیشرفت عوارض عروقی و عصبی می‌باشد، درمان تغذیه‌ای، رژیم غذایی و کنترل وزن، اساس درمان دیابت را تشکیل می‌دهند. از طرف دیگر نبودن جایگزین‌های مناسب غذایی برای این گروه از بیماران ضرورت تحقیق در مورد توسعه‌ی فرمولاسیون محصولاتی که به منظور استفاده افراد دیابتی طراحی می‌گردند را مشخص می‌کند. فراورده‌هایی که منجر به مهار فعالیت آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز می‌گردند، کاربرد جایگزین‌های طبیعی و مصنوعی شکر در فرمولاسیون‌ها، استفاده از غذا داروها، کاربرد کربوهیدارت‌های با قابلیت هضم پایین، سیاست کاهش تدریجی، کاربرد بهبوددهنده‌ها، پروفایل رهایش و قانون‌گذاری در کنترل رژیم غذایی افراد دیابتی نقش مؤثری ایفا می‌کند.
متن کامل [PDF 590 kb]   (2004 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1397/9/25 | پذیرش: 1398/3/19 | انتشار: 1398/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.