دوره 16، شماره 90 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 90 صفحات 342-335 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zanganeh H, Mortazavi S A, Shahidi F, Alizadeh behbahani B, Mialni E, Edalatian Dovom M R. Evaluation of antibiotic resistance of Enterococcus isolates from Kurdish traditional cheese against common therapeutic antibiotics and their hemolytic and gelatinase activity. FSCT 2019; 16 (90) :335-342
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34923-fa.html
زنگانه حسین، مرتضوی سیدعلی، شهیدی فخری، علیزاده بهبهانی بهروز، Mialni Elnaz، عدالتیان دوم محمدرضا. بررسی مقاومت انتروکوکوس‌های جدا شده از پنیر سنتی کردی به آنتی بیوتیک‌های رایج درمانی، فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی آن‌ها . مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (90) :335-342

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34923-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، morteza@um.ac.ir
3- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
4- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
5- استادیار، گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد، ایران
6- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (9064 مشاهده)

    ویژگی­ دوگانه انتروکوکوس­ها از یک سو آن­ها را به باکتری­های مناسبی جهت تهیه کشت­های آغازگر در تولید فراورده­های غذایی ساخته اما از سویی دیگر بروز ویژگی مقاومت به آنتی­بیوتیک­ها و فاکتورهای بیماری­زایی، باعث نگرانی در حوزه سلامت مصرف­کننده شده­ است. در این پژوهش جهت بررسی مقاومت آنتی­بیوتیکی، فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی ایزوله­های انتروکوکوس­های جدا شده از پنیر سنتی کردی از انتشار در آگار به کمک دیسک (دیسک  دیفیوژن) و روش­های مبتنی بر کشت استفاده شد. نتایج حاصل از هاله بازدارندگی مربوط به ایزوله­های انتروکوکوس نسبت به آنتی­بیوتیک­های رایج درمانی نشان داد که جدایه­ها به آنتی­بیوتیک­های ونکومایسین و آمپی­سیلین حساس و نسبت به آنتی­بیوتیک­های کانامایسین و استرپتومایسین مقاوم بودند. جدایه­های مورد بررسی مقاومت بسیار کمی نسبت به تتراسایکلین و کلرامفنیکل از خود بروز دادند. هیچ­کدام از جدایه­ها به تمامی آنتی­بیوتیک­های مورد آزمایش مقاومت نداشتند. نتایج حاصل از بررسی فعالیت همولیتیکی جدایه­ها نشان داد که هیچ ­یک از باکتری­های مورد آزمون قادر به تجزیه خون و در نتیجه ایجاد هاله شفاف در محیط حاوی خون گوسفند نبوده و تمامی آن­ها گاما-همولیتیک و فاقد هر گونه فعالیت همولیتیکی بودند. نتایج حاصل از فعالیت ژلاتینازی سویه­ها نیز نشان داد که هیچ کدام از جدایه­های مورد بررسی نتوانستند در محیط TSA حاوی ژلاتین، ایجاد هاله روشن کنند.

متن کامل [PDF 356 kb]   (1918 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1398/4/27 | پذیرش: 1398/6/10 | انتشار: 1398/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.