abedi A. Economize and optimization of the drying process of irradiate pretreatment on kiwi slices by the response surface method in combination with the principal components analysis. FSCT 2019; 16 (90) :141-151
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32949-fa.html
عابدی اصغر. اقتصادی کردن و بهینه سازی فرآیند خشک کردن ورقه های کیوی پیش تیمار شده با دز پرتودهی به روش سطح پاسخ در ترکیب با روش تحلیل مولفههای اصلی . مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (90) :141-151
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32949-fa.html
استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، ، asghar.abedi2002@gmail.com
چکیده: (9028 مشاهده)
خشک کردن از جمله روشهای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی همراه با حفظ خواص فیزیکی مواد میباشد. در این مطالعه، میوه کیوی پرتودهی شده با دزهای مختلف صفر، 2 و 4 کیلوگری به صورت ورقه در ضخامتهای 3، 5 و 7 میلیمتر برش داده شد و با استفاده از خشک کن آون در دماهای 55، 65 و 75 درجه سلسیوس خشک گردید. در طول مدت آزمایش وزن ورقههای کیوی و مدت زمان خشک کردن ثبت و با استفاده از روش سطح پاسخ، تأثیر اثرات اصلی و متقابل دمای خشک کردن، دز پرتودهی و ضخامت نمونهها بر شاخصهای مدت زمان خشک کردن و وزن نمونهها بررسی گردید. روش سطح پاسخ مدت زمان خشک کردن و وزن نمونههای کیوی را با دقتهای به ترتیب 99 و 96 درصد پیشبینی و مدل سازی نمود. در نهایت روش سطح پاسخ بهترین و بهینهترین نقاط برای مدت زمان خشک کردن در خشک کن همراه با بهینهترین وزن را به ترتیب مقادیر 298 دقیقه و 7/4 گرم پیشنهاد داد. همچنین نقاط بهینه پیشنهادشده در دز پرتودهی 4 کیلوگری، دمای خشک کردن 55 درجه سلسیوس و ضخامت نمونه 6 میلیمتر بدست آمد. توسط روش تشخیص الگو تحلیل مولفههای اصلی(Principle Component Analysis) نمونههای مختلف کیوی بر اساس دماهای مختلف خشک کردن و ضخامت نمونهها با دقت 100 درصد تفکیک داده شدند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1398/2/24 | پذیرش: 1398/3/18 | انتشار: 1398/5/24