Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 89 (2019-7)


Physico-chemical characteristics and antioxidant activity of honey containing added Dill extract in the process and biological methods
خواص فیزیکوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی عسل حاوی عرق شوید به روش پروسه‌ای و بیولوژیکی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of inulin on physico-chemical, microbial and sensory properties of the kefir produced of buffalo milk
تأثیر اینولین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی کفیر تولید شده از شیرگاومیش
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of storage temperature and nitric oxide on quality and storage life of Naderi pomegranate arils
تاثیر دمای انبار و نیتریک اکسید بر کیفیت و انبارمانی آریل‌های انار نادری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimum procedure for production natural sweetener of concentrated mulberry extract by assessing the sensory and physicochemical properties
روش بهینه تهیه شیرین کننده طبیعی عصاره تغلیظ شده توت با ارزیابی ویژگیهای حسی و فیزیکوشیمیایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of precision harvesting on the quality of herbal distillates (Case study of Hyssopus officinalis L. )
بررسی تاثیر برداشت دقیق بر کیفیت عرق تولید شده از گیاهان دارویی (مطالعه موردی زوفا (Hyssopus officinalis))
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of probiotic coating of Pediococcus acidilactici and Lactobacillus plantarum on physical indicators of rainbow trout fillet (Oncorhynchus mykiss)
ارزیابی اثر پوشش پروبیوتیکی باکتری‌های Pediococcus acidilactici و Lactobacillus plantarum روی شاخص های فیزیکی فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physical and chemical properties of β-sitosterol containing microemulsions based on sesame oil
بررسی ویژگی‎های فیزیکی و شیمیایی میکروامولسیون‎های حاوی بتا- سیتواسترول بر پایه روغن‎ کنجد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Formulation of functional gluten-free bread incorporating different levels of chia seed powder and evaluating the qualitative and nutritional properties of bread
اثر استفاده از آرد چیا بر ویژگی‌های تکنولوژیکی و تغذیه‌ای نان حجیم بدون گلوتن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of microbial population in date fruit cultivars of Estamaran, Zahedi, Shahani, Kabkab, Mordarsang, Mazafati and Halileh
بررسی جمعیت میکروبی ارقام خرمای استعمران، زاهدی، شاهانی، کبکاب، مرداسنگ، مضافتی و هلیله ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of antimicrobial effects of hydroalcoholic extract of salvia, Basil and Cinnamon on Saccharomyces cerevisiae in doogh
مقایسه اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی مریم‌گلی(Salvia officinalis)، ریحان(Ocimum basilicum) و دارچین بر ساکارومایسس سرویزیه در دوغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of oleogel characteristics in non-thermal process using gelatin and xanthan biopolymers and its fortification with vitamin D
بررسی خصوصیات اولئوژل تولیدی به روش غیر حرارتی با استفاده از زیست پلیمر‌های ژلاتین و زانتان و غنی سازی آن با ویتامین D
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of oil extraction from peanut with ultrasonic pretreatment by using the response surface method (RSM)
بهینه‌سازی استخراج روغن از بادام‌زمینی با پیش‌تیمار فراصوت به کمک روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Studying the Madder extract application as a natural colorant on qualitative properties of flavoured milk-based dessert
بررسی کاربرد عصاره روناس به عنوان رنگ طبیعی بر ویژگی های کیفی دسر شیری طعم دار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of copper chlorophyllin production from grass and evaluating its stability in the mint drink during storage
بهینه سازی تولید کلروفیلین مس از چمن و بررسی پایداری آن در نوشیدنی نعناع طی زمان نگه‌داری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preparation of biopolymerical nanocarriers from chitosan/Arabic gum by complex coacervation; Evaluation of physicochemical, microstructural/molecular properties and its effect on oxidative stability of kilka (Clupeonella cultiventris) oil
تهیه نانوحامل‌های بیوپلیمری کیتوزان/صمغ عربی با روش کوآسرواسیون؛ ارزیابی خصوصیات فیزیکی، ریزساختاری/ملکولی و بررسی اثر آن‌ها بر بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Characteristics of kraft papers coated with protein solutions containing tea extract powder with a layer-by-layer technique
ارزیابی ویژگی‌های کاغذهای کرافت پوشش‌دهی شده با محلول‌های پروتئینی حاوی پودر عصاره چای با تکنیک لایه به لایه خود شکل گیرنده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of washing solutions on reduction of microbial load in Mazafati rutab
اثر محلول‌های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Adding Mango Fiber on the Qualitative Properties of Sponge Cake
تاثیر افزودن فیبر انبه بر خواص کیفی کیک اسفنجی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of some properties of Yog-ice cream containing white mulberry juice and Taranjebin
تعیین برخی ویژگی های ماست بستنی حاوی شیره توت سفید و ترنجبین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical and structural properties of edible films based on sesame meal protein obtained by two methods alkalin and saline extraction
ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ساختاری فیلم‌های خوراکی پروتئین کنجاله کنجد حاصل از دو روش استخراج قلیایی و نمکی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of edible gelatin coating based on Dunaliella salina alge essential oil on physicochemical and microbial characteristics of rainbow trout fish burger during refrigerated storage
اثر پوشش خوراکی ژلاتینی حاوی اسانس جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina) بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی برگر ماهی قزل آلای رنگین کمان در دمای یخچالی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of formulation of energetic soft drink containing natural sweetener and whey protein using mixture design-extreme vertices
بهینه‌سازی فرمولاسیون نوشیدنی انرژی‌زا حاوی شیرین کننده طبیعی و پروتئین آب پنیر توسط روش طرح مخلوط- رئوس انتهایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physico-chemical, textural, microbiological and sensory properties of low-fat set yogurt containing whey protein concentrate and lutein pigment
ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، بافتی، میکروبی و حسی ماست قالبی کم‌چرب حاوی کنسانتره‌ی پروتئینی آب-پنیر و رنگ‌دانه‌ی لوتئین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extraction of polysaccharide from Pleurotus ostreatus by ultrasound and evaluation of its antioxidant activity
استخراج پلی‌ساکارید محلول در آب از قارچ خوراکی صدفی به‌کمک امواج فراصوت و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of different pretreatments including blanching, soaking in different concentration of sodium chloride solution and vacuum drying on oil uptake and quality features of deep-fried eggplant
بهینه‌سازی اثر پیش‌تیمار آنزیم‌بری، غوطه‌وری در غلظت‌های مختلف محلول کلریدسدیم و خشک‌کردن خلأ بر میزان جذب روغن و خواص کیفی قطعات سرخ ‌شده‌ بادنجان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Isolation, molecular identification and safety assessment of proteolytic lactic acid bacteria obtained from different raw milks
جداسازی، شناسایی مولکولی و ارزیابی ایمنی باکتری‌های اسید لاکتیک پروتئولیتیک به دست آمده از نمونه‌های مختلف شیر خام
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fabrication of an amperometric aptasensor for determination of antibiotic amount residues in milk
ساخت یک آپتاحسگر آمپرومتریک برای تعیین میزان باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antioxidant, physicochemical and rheological properties of mastic gum made from Pistacia Atlantica gum and alcoholic sugars
ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی، فیزیکی -شیمیایی ورئولوژیکی آدامس تهیه شده از صمغ درخت بنه و شیرین‌کننده‌های الکلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Improving the rheological, physicochemical, textural and sensory properties of sponge cake contained apple using guar gum
بهبود خصوصیات رئولوژیکی، فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی کیک اسفنجی حاوی سیب با استفاده از صمغ گوار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Electroencapsulation: Fundamentals and applications in food industry
الکتروریزپوشانی: مبانی و کاربرد آن در صنایع غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles