moradi S E. Preparation of biopolymerical nanocarriers from chitosan/Arabic gum by complex coacervation; Evaluation of physicochemical, microstructural/molecular properties and its effect on oxidative stability of kilka (Clupeonella cultiventris) oil. FSCT 2019; 16 (89) :199-214
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29256-fa.html
مرادی سید ابراهیم. تهیه نانوحاملهای بیوپلیمری کیتوزان/صمغ عربی با روش کوآسرواسیون؛ ارزیابی خصوصیات فیزیکی، ریزساختاری/ملکولی و بررسی اثر آنها بر بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :199-214
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29256-fa.html
دانشجوی دکتری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ، ebrahim_moradi2012@yahoo.com
چکیده: (5927 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف تولید نانوحاملهای ترکیبی از کیتوزان و صمغ عربی حاوی روغن ماهی کیلکا و ارزیابی خصوصیات فیزیکی و ریزساختاری/ملکولی؛ و همچنین بررسی پایداری اکسایشی آنها انجام گرفت. بدین منظور نانوحاملهای روغن ماهی (به شکل خالص و نانوامولسیون شده) با نسبت 4:1 هسته: دیواره؛ و با استفاده از نسبتهای مختلف کیتوزان/صمغ عربی (1:1؛ 1:2؛ 2:1) و مالتودکسترین (MD) به عنوان پرکننده به روش کواسرواسیون تولید شدند. ویژگیهای مختلف نانوحاملهای تولیدشده شامل اندازه ذرات امولسیون؛ کارایی ریزپوشانی، رهایش، XRD و FTIR نانوحاملهای تولیدی و همچنین شاخصهای پایداری اکسیداتیو PV و TBA مورد ارزیابی قرار گرفتند. طبق نتایج، کمترین مقدار اندازه ذرات و بیشترین میزان کارایی ریزپوشانی در تیمار ترکیبی کیتوزان و صمغ عربی با نسبت 1: 1 مشاهده گردید. تفاوت معنیداری از نظر مقدار رهایش بین تیمارها مشاهد نشد و در همه تیمارها الگوی رهایش روند مشابهی نشان داد. نتایج حاصل از FTIR و XRD حضور و ریزپوشانی مطلوب روغن ماهی در نانوحاملهای بیوپلیمری را تایید کرد. نتایج حاصل از نگهداری پودرها طی 28 روز در دمای 35 درجه؛ نشاندهنده افزایش معنیدار مقادیر شاخص-های PV و TBA بود؛ میزان PV و TBA در تیمار شاهد در روز 28 نگهداری به طور قابل توجهی بیشتر از روز صفر بود که در این رابطه مشاهدات نشان داد پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا در نانوحاملهای کیتوزان/صمغ عربی به طور قابل ملاحظه ای در مقایسه یا تیمار شاهد افزایش یافت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1397/10/19 | پذیرش: 1398/2/28 | انتشار: 1398/4/24