دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 247-237 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mirdeilami M, forghani M, bakhshabadi H, shirazi R. Optimization of oil extraction from peanut with ultrasonic pretreatment by using the response surface method (RSM). FSCT 2019; 16 (89) :237-247
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25014-fa.html
میردیلمی سید محمود، فرقانی مهدی، بخش آبادی حمید، شیرازی رقیه. بهینه‌سازی استخراج روغن از بادام‌زمینی با پیش‌تیمار فراصوت به کمک روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :237-247

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25014-fa.html


1- عضو هیت مدیره شرکت خاوردشت
2- عضو هیدت مدیره خاوردشت
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد ، h.bakhshabadi@yahoo.com
4- دانش آموخته صنایع غذایی گنبد کاووس
چکیده:   (5562 مشاهده)
در این تحقیق به منظور بهینه‌سازی فرایند استخراج روغن از بادام‌زمینی به کمک پیش‌تیمار فراصوت از سه سطح زمان فراصوت (0، 30 و 60 دقیقه) استفاده گردید و بعد از اعمال این پیش‌تیمارها، روغن دانه‌ها با پرس مارپیچی و با سرعت‌های متفاوت (11، 34 و 57 دور در دقیقه) استخراج شد و میزان راندمان استخراج روغن، اسیدیته، پایداری اکسایشی، پراکسید، ترکیبات فنولی کل و ضریب شکست نمونه‌ها مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری و بهینه‌سازی فرایند به روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان فراصوت میزان راندمان استخراج روغن و ترکیبات فنولی ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. با افزایش سرعت دورانی پرس مارپیچی نیز میزان راندمان استخراج روغن و پایداری اکسایشی کاهش ولی میزان اسیدیته، پراکسید و ترکیبات فنولی کل افزایش یافت. افزایش زمان فراصوت نیز منجر به افزایش اسیدیته، پایداری اکسایشی و کاهش پراکسید گردید. از طرفی مشخص گردید که پارامترهای مورد مطالعه تأثیری بر میزان ضریب شکست نداشتند و میزان آن برای تمامی نمونه‌های اندازه‌گیری شده برابر 471/1 بود. با توجه به نتایج بهینه‌سازی فرایند می‌توان بیان نمود که 60 دقیقه فراصوت و پرسی با سرعت  با 73/20 دور در دقیقه می‌تواند مطلوبیت 746/0 برای استخراج روغن از بادام زمینی ایجاد نماید.
متن کامل [PDF 688 kb]   (2159 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه | موضوع مقاله: مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی
دریافت: 1397/6/20 | پذیرش: 1398/4/2 | انتشار: 1398/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.