Mohammad-Razdari A, Ghasemi-Varnamkhasti M, rostami S, Ensafi A A, Izadi Z, Bonyadian M. Fabrication of an amperometric aptasensor for determination of antibiotic amount residues in milk. FSCT 2019; 16 (89) :47-57
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30071-fa.html
محمدرزداری آیت، قاسمی ورنامخواستی مهدی، رستمی سجاد، انصافی علی اصغر، ایزدی زهرا، بنیادیان مجتبی. ساخت یک آپتاحسگر آمپرومتریک برای تعیین میزان باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :47-57
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30071-fa.html
1- دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
3- استاد، گروه شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان
4- استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، Izadi.1365@yahoo.com
5- دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
چکیده: (7880 مشاهده)
تشخیص کمی باقیماندههای دارویی در مواد غذایی با منشأ حیوانی اهمیت ویژهای دارد. استفاده مفرط از داورهای دامپزشکی از جمله آنتیبیوتیکها به علت باقی ماندن در فرآوردههای دامی مثل گوشت، شیر، تخممرغ، تهدید جدی برای مصرفکننده است. شناسایی سریع آنتی بیوتیک با استفاده از ابزاری کارآمد، سریع، مقرون به صرفه و اختصاصی برای کاهش خطر و کنترل امنیت غذایی ضروری به نظر میرسد. در مطالعه حاضر، یک آپتاحسگر مبتنی بر الکترود مداد گرافیتی اصلاحشده با نانوموادها شامل گرافن و طلا جهت تشخیص سریع آنتیبیوتیک تتراسایکلین در نمونههای شیر توسعه داده شد. تکنیکهای ولتامتری چرخهای و پالس تفاضلی برای ارزیابی پاسخ آپتاحسگر مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور اصلاح الکترود مداد گرافیتی نرخ روبش (40 میلی ولت بر ثانیه) و تعداد سیکل (10) و زمان تثبیت گرافن (90 دقیقه) بهینه شدند. تحت شرایط بهینه، با استفاده از تکنیک ولتامتری پالس تفاضلی مشخص شد که در محدوده 12-10×1 تا 5 -10×1 مولار با افزایش غلظت، جریان به طور خطی افزایش مییابد (985/0R²=). حد تشخیص کمی آپتاحسگر 13-10×4/1 مولار به دست آمد. بررسی مشخصههای عملکردی شامل تکرارپذیری، تکثیرپذیری، پایداری و انتخاب پذیری حاکی از کارایی قابلقبول آپتاحسگر داشت. درصد بازیابی آپتاحسگر در نمونههای شیر بین 8/92 تا 4/98 درصد به دست آمد. در مجموع آپتاحسگر ساختهشده کارایی لازم را برای شناسایی تتراسایکلین در نمونههای شیر داشت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/11/13 | پذیرش: 1398/2/28 | انتشار: 1398/4/24