دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 100-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jooyandeh H, Haji Ebrahimi Forushani Z. Extraction of polysaccharide from Pleurotus ostreatus by ultrasound and evaluation of its antioxidant activity. FSCT 2019; 16 (89) :85-100
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20442-fa.html
جوینده حسین، حاجی ابراهیمی فروشانی زهرا. استخراج پلی‌ساکارید محلول در آب از قارچ خوراکی صدفی به‌کمک امواج فراصوت و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :85-100

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20442-fa.html


1- عضو هیات علمی دانشگاه ، hosjooy@yahoo.com
2- مدیر آزمایشگاه
چکیده:   (5851 مشاهده)

این پژوهش به­منظور بررسی تأثیر امواج فراصوت در توان­های 80-40 درصد (معادل 232-464 وات)، دماهای استخراج 80-50 درجه سانتی­گراد و زمان­های استخراج 3010 دقیقه بر میزان راندمان استخراج پلی­ساکارید محلول در آب از قارچ خوراکی صدفی (Pleurotus ostreatus) انجام پذیرفت. بهینه­یابی فرایند استخراج و بررسی تأثیر اثرات اصلی و متقابل فاکتورها با استفاده از روش سطح پاسخ و به کمک طرح BoxBehnken با سه متغیر و در سه سطح و 5 تکرار در نقطه مرکزی انجام شد. همچنین پلی­ساکارید استخراج شده از نظر ظرفیت آنتی­اکسیدانی (مهار رادیکال OH و DPPH) مورد بررسی قرار گرفت. بهینه­سازی بازده استخراج پلی­ساکارید به کمک روش سطح پاسخ نشان داد که ترکیبی از توان امواج فراصوت 06/58 درصد (معادل 337 وات)، دمای استخراج 15/65 درجه سانتی­گراد و زمان امواج­دهی 72/21 دقیقه باعث بیشترین بازده (71/17 درصد) استخراج گردید. نتایج حاصل از بررسی­ فعالیت آنتی­اکسیدانی نشان داد که هرچند پلی­ساکارید استخراجی در مقایسه با آنتی­اکسیدان­های طبیعی اسید آسکوربیک و سنتزی BHT از قابلیت کمتری در جذب رادیکال­های آزاد برخوردار بود اما  خواص ضداکسایشی قابل قبولی از خود نشان داد.

متن کامل [PDF 1948 kb]   (2509 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1397/2/14 | پذیرش: 1397/11/3 | انتشار: 1398/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.