Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 88 (2019-6)


Production of Functional Orange Juice Based on Yogurt Whey Powder
بررسی تولید آبمیوه پرتقالی فراسودمند بر پایه آب ماست
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of quince seed mucilage on physicochemical, textural and sensory properties of vanilla ice cream
اثر موسیلاژ دانه "به" (Cydonia oblonga) بر ویژگی‌های فیزیکی شیمیایی، بافتی و حسی بستنی وانیلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of short-time microwave exposure, organic Acid and Salt on Pseudomonas aeruginosa inoculated in veal parts during refrigerated shelf life
تاثیر اشعه مایکرویوو ، اسید آلی و نمک بر سودوموناس آئروژینوزا تلقیح شده در قطعات گوشت در طی دوره ماندگاری در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of optimum conditions for production of antioxidant Peptides derived from hydrolysis of orange seed protein with alkalase enzyme
تعیین شرایط بهینه تولید پپتید‌های ضداکسایش حاصل از هیدرولیز پروتئین هسته پرتقال با آنزیم‌ آلکالاز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of Antioxidant and Antimicrobial Activity of Date Seed Extract and its Effects on Physicochemical, Microbial and Sensory Properties of Cupcake
بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره هسته خرما و تاثیر آن بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی کیک فنجانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of replacement of potato-rice flour by germinated quinoa flour on textural properties and overall acceptability gluten-free pan bread
بررسی تأثیر جایگزینی آرد سیب زمینی-برنج با آرد کینوآی جوانه‌زده بر ویژگی‌های بافتی و پذیرش کلی نان قالبی بدون گلوتن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Formulation of Collagen-Cyclodextrin protein nanofibers containing nano clay using electrospinning process
فرمولاسیون نانو الیاف پروتئینی کلاژن-سیکلودکسترین حاوی ذرات نانو رس با استفاده از فرآیند الکتروریسی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Purification of beet molasses using bentonite and gelatin: process evaluation and optimization
شفاف سازی ملاس چغندر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین: بررسی و بهینه سازی فرآیند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of quality characteristics and engineering of infrared-roasted sunflower seeds kernels by RSM
ارزیابی ویژگی های کیفی و مهندسی مغز تخمه آفتابگردان برشته شده با مادون قرمز به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [XML] |

Evaluation of quality characteristics and engineering of infrared-roasted sunflower seeds kernels by RSM
ارزیابی ویژگی های کیفی و مهندسی مغز تخمه آفتابگردان برشته شده با مادون قرمز به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [XML] |

Characteristics of Gelatin Film Produced from Common Carp Scales (Cyprinus carpio) by Investigating the Effect of Effective Parameters in Extraction Process
ویژگی‌های فیلم ژلاتینی تولید شده از فلس کپور معمولی (Cyprinus carpio) با بررسی اثر پارامترهای مؤثر در فرایند استخراج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of adding corn fiber on the physicochemical characteristics and Sensory evaluation of pasta
تاثیر افزودن فیبر ذرت بر ویژگی های فیزیک وشیمیایی و حسی ماکارونی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Turnip slice phenolic component increasing by osmosis treatment in Roselle extract and investigation of its hot-air drying kinetics
بررسی میزان افزایش ترکیبات فنولی برگه شلغم در محلول اسمزی حاوی عصاره چای ترش و بررسی کنتیک خشک‌کردن آن با هوای داغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of some chelating agents, emulsifiers and salts on functional characteristics of skim milk powder
اثر افزودن برخی ترکیبات شلاته کننده، امولسیفایر و نمک ها بر روی ویژگی های عملکردی شیر خشک بدون چربی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Prediction of white mulberry drying kinetics in microwave- convective dryer: A comparative study between mathematical model, artificial neural network and ANFIS
پیش بینی سینتیک خشک کردن توت سفید در خشک کن مایکرویو- هوای داغ: مقایسه بین مدل های ریاضی، شبکه های عصبی مصنوعی و انفیس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of heat-moisture treatment of proso millet grain on physicochemical properties of flour and produced cookies
تاثیر تیمار حرارتی-رطوبتی دانه ارزن معمولی بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آرد و کوکی حاصل از آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of the survival rate of probiotic bacteria in doogh enriched with shallot and gingko extract
تعیین قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ حاوی موسیر و غنی سازی شده با عصاره جینکو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the Effect of Sugar Replacement with Sorbitol as Low-caloric Sweetener on the Physicochemical and Sensory Characteristics of Strawberry Marmalade
اثر جایگزینی شکر با شیرین‌کننده‌ کم‌کالری سوربیتول بر ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و حسی مارمالاد توت‌فرنگی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of extraction conditions and determination of melamine in egg using high-performance liquid chromatography
بهینه سازی شرایط استخراج ملامین و تعیین میزان آن در تخم مرغ به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fortification of sponge cake by lemon peel and using of Stevia as a replacement of sugar
غنی سازی کیک اسفنجی با پودر پوست لیمو و کاربرد استویا به عنوان جایگزین شکر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of Barhang (Plantago major L.) gum on texture, micro structure and sensory properties of composite low-fat cup cake (wheat-Quinoa)
بررسی اثر صمغ بومی بارهنگ کبیر (Plantago major L.) بر بافت، ریز ساختار و ویژگی‌های حسی کیک روغنی کم چرب ترکیبی (گندم-کینوآ)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Type and Concentration of Wall Materials on Kilka Fish Oil Nano and Microcapsules Properties Using Xanthan and Lepidium Sativum Seeds gum
بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات نانوکپسول و میکروکپسول‌های روغن ماهی کیلکا با استفاده از صمغ دانه شاهی و زانتان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of extracts from the germs of different wheat cultivars (usual and under the ultrasonic process) in oxidative stability of soybean oil
بررسی تاثیر عصاره حاصل از جوانه معمولی و قرار گرفته تحت امواج اولتراسونیک سه رقم مختلف گندم کشت شده در ایران بر پایداری اکسایشی روغن سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Separated and Combined Effects of Nano Coating of Basil seed gum and perfoliatum seed gum Containing Kiwi Peel Extract to Increase shelf Life of Sheep's Meat
اثرات جدا و ترکیبی نانو پوشش های صمغ دانه ریحان و قدومه شهری حاوی عصاره پوست کیوی در جهت افزایش عمر نگهداری گوشت تازه گوسفند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the viability of free and encapsulated forms of L. acidophilus and L. casei in probiotic quark cheese and comparing their effect on chemical and sensorial properties of cheese during storage
بررسی زنده مانی فرمهای آزاد و میکروانکپسوله باکتریهای L. acidophilus و L. casei در پنیر کوارک پروبیوتیک و مقایسه اثر آنها بر خواص شیمیایی و حسی پنیر در طول نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Improving the rheological, physicochemical, textural and sensory characteristics of sponge cake contained carrot powder using Balangu seed gum
بهبود ویژگی‌های رئولوژیکی، فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی کیک اسفنجی حاوی پودر هویج با استفاده از صمغ‌ دانه‌ بالنگو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Aloe vera gel coating containing green tea extract and salicylic acid on the shelf life of Mazafati date
تأثیر پوشش ژل آلوئه‌ورای حاوی عصاره چای سبز و سالیسیلیک ‌اسید بر ماندگاری خرمای مضافتی در طی دوره نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Formulation of functional beverage with content of folic acid based on wheat sprout flour
فرمولاسیون نوشیدنی فراسودمند با محتوای فولیک اسید بر پایه آرد جوانه گندم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Using whey powder and valerian extracts in orange juice and study the physicochemical properties of the product
استفاده از پرمیت وعصاره ی سنبل الطیب جهت غنی سازی آب پرتقال و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی محصول
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Modeling the Efficiency of Ultrafiltration Process in Purification of Microfiltered Raw Sugar Beet juice by Artificial Neural Network
مدل سازی کارایی فرآیند اولترافیلتراسیون در تصفیه شربت خام چغندر قند میکروفیلترشده به روش شبکه عصبی مصنوعی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Feasibility of Film Based Sodium Caseinate-Nanoclay and Echinophora Platyloba Essential Oil useing in packaging of probiotic yogurt
بررسی امکان کاربرد فیلم کازئینات سدیم حاوی نانورس و اسانس خوشاریزه در بسته بندی ماست قالبی پروبیوتیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles