tavakoli J, Khani J, Shahroozi M. Investigating the effect of extracts from the germs of different wheat cultivars (usual and under the ultrasonic process) in oxidative stability of soybean oil. FSCT 2019; 16 (88) :97-107
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30998-fa.html
توکلی جواد، خانی جواد، شهروزی محمد. بررسی تاثیر عصاره حاصل از جوانه معمولی و قرار گرفته تحت امواج اولتراسونیک سه رقم مختلف گندم کشت شده در ایران بر پایداری اکسایشی روغن سویا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (88) :97-107
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30998-fa.html
1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، فارس ، ja_tavakoli@yahoo.com
2- کارشناس ارشد صنایع غذایی و مدیر تولید شرکت آرد خوشه، ساری، مازندران
3- استادیار گروه ریاضی ، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه جهرم، جهرم، فارس
چکیده: (6232 مشاهده)
در تحقیق حاضر، اثر امواج اولتراسونیک بر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره آبی- اتانولی (50:50) جوانه رقمهای گندم تجن، N8019 و مروارید بررسی شد. نتایج نشان داد که امواج اولتراسونیک باعث افزایش میزان ترکیبات پلیفنلی و توکوفرولی شد، اگرچه اثر آنها بر استخراج ترکیبات پلیفنلی خیلی بهتر یود. میزان ترکیبات پلی فنلی عصاره جوانههای گندم تجن، N8019 و مروارید به ترتیب 679، 783 و 545 میلیگرم بر کیلوگرم بود، که بعد از به کار بردن امواج اولتراسونیک میزان این ترکیبات به ترتیب به 777، 891 و 593 میلیگرم بر کیلوگرم افزایش یافت. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی (آزمونهای مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، بیرنگ شدن بتاکاروتن و رنسیمت) تیمارهای مختلف نشان داد که بهترین نمونه، عصاره استخراج شده از جوانه گندم N8019 تحت فرایند اولتراسونیک و بعد از آن به ترتیب 100 پیپیامTBHQ ، عصاره جوانه گندم تجن تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره جوانه گندم مروارید تحت فرایند اولتراسونیک، عصارههای معمولی جوانه گندم N8019 و تجن و عصاره معمولی گندم مروارید (78.9 درصد) قرار داشتند. بررسی نتایج نشان داد که ارتباط قوی بین میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی عصاره مختلف استخراج شده از جوانه گندم و قدرت آنتی اکسیدانی آنها وجود دارد. همچنین نتایج آزمون گرمخانه گذاری (به عنوان یک آزمون معتبر) در 60 درجه سانتیگراد به مدت 24 روز نشان داد که TBHQ با اختلاف معنیداری بهترین تیمار جهت افزایش پایداری اکسایشی روغن سویا بود و بعد از آن به ترتیب عصاره استخراج شده از جوانه گندم N8019 قرار گرفته تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره جوانه گندم تجن تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره جوانه گندم مروارید تحت فرایند اولتراسونیک، عصاره های معمولی جوانه گندم N8019 و تجن و عصاره معمولی گندم مروارید قرار داشتند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غنی سازی مواد غذایی دریافت: 1397/12/13 | پذیرش: 1398/1/31 | انتشار: 1398/3/25