shahbazi N, Jamshidi A, Azizzadeh M. The effect of short-time microwave exposure, organic Acid and Salt on Pseudomonas aeruginosa inoculated in veal parts during refrigerated shelf life. FSCT 2019; 16 (88) :357-364
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26096-fa.html
شهبازی نیلوفر، جمشیدی عبداله، عزیززاده محمد. تاثیر اشعه مایکرویوو ، اسید آلی و نمک بر سودوموناس آئروژینوزا تلقیح شده در قطعات گوشت در طی دوره ماندگاری در یخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (88) :357-364
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26096-fa.html
1- کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی و آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ، ajamshid@um.ac.ir
3- دانشیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (4025 مشاهده)
انواع مختلف سودوموناس در آب ، خاک و در محیط پراکندهاند . سودوموناس آئروژینوزا مهمترین
بیماریزا فرصت طلب در این گروه میباشد. در این پژوهش اثر اشعه مایکرویوو ، اسید خوراکی و نمک بر سودوموناس آئروژینوزا که به قطعات گوشت گوساله تلقیح شده مورد بررسی قرارگرفت . تعداد 108 نمونه در 9 گروه قرار داده شد . پس از تلقیح به وسیله سوسپانسیون باکتری ، دو گروه توسط اسیدلاکتیک (5/2 و 5 درصد) و اشعه مایکروویو (زمانهای 9،7،5،3 ثانیه) ، دو گروه توسط نمک با غلظت (4 و 6 درصد ) و اشعه مایکروویو (زمانهای 9،7،5،3 ثانیه) و چهار گروه توسط اسید لاکتیک ( 5/2 و 5 درصد) همراه با نمک (4و6 درصد) و اشعه مایکروویو (زمانهای 9،7،5،3 ثانیه) و گروه کنترل با آب مقطر تیمار شد . پس از تابش دمای سطح قطعه گوشت اندازهگیری گردید. نمونهها در دمای یخچال قرار داده شد و در روزهای 15،12،9،6،3،0 شمارش باکتری در محیط انجام شد. نتایج نشان داد که اثر غلظتهای مختلف نمک و زمانهای مایکروویو گذاری و نیز غلظتهای اسید لاکتیک 2.5% و 5% به صورت معنی داری سبب کاهش لگاریتم تعداد باکتری در طول دوره یخچال گذاری نسبت به نمونه های بدون اسید شدند
(p<0.001) . همچنین اثر متقابل فاکتورهای مورد بررسی نیز به صورت معناداری سبب کاهش لگاریتم تعداد باکتری در طول دوره یخچال گذاری گردید
(p<0.001) .
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/7/21 | پذیرش: 1398/1/31 | انتشار: 1398/3/25