ashrafi yourghanloo R, hemmati H. Feasibility of Film Based Sodium Caseinate-Nanoclay and Echinophora Platyloba Essential Oil useing in packaging of probiotic yogurt. FSCT 2019; 16 (88) :1-15
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34078-fa.html
1- دانشگاه فنی و حرفه ای ، r.ashrafi1@yahoo.com
2- دانشگاه فنی و حرفه ای
چکیده: (7662 مشاهده)
در این تحقیق به منظور امکان سنجی استفاده از بستهبندی های زیست تخریب پذیر و همچنین بررسی تاثیر آن در زنده مانی باکتری های پروبیوتیک جهت پوشش ظروف حاوی ماست از فیلم کازئینات سدیم حاوی نانورس و اسانس خوشاریزه استفاده شد و نمونه ها در دمای 4 و 15 درجه سانتیگراد و به مدت 21 روز نگهداری شدند. اثر جنس بسته بندی بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس معنیدار نبود ، در حالیکه بر رشد باکتری بیفیدیوباکتریوم انیمالیس معنی دار بود، بیشترین تعداد باکتری انیمالیس در پوشش حاوی 5/1 گرم نانورس و کمترین تعداد در ظروف حاوی 75/0 گرم نانورس مشاهده گردید. با افزایش دمای نگهداری و گذشت زمان به طور همزمان روند کاهش تعداد باکتریهای زنده تسریع گردید و در مورد زمان نگهداری بیشترین کاهش در هفته آخر نگهداری بدست آمد، بهطوریکه میزان کاهش باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در دمای C°15 پس از سه هفته نگهداری 79/0 سیکل لگاریتمی بود در حالیکه در همین شرایط تعداد باکتری بیفیدو باکتریوم انیمالیس 3/1 سیکل کاهش نشان داد که حاکی از مقاومت بیشتر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نسبت به انیمالیس به شرایط اسیدی ماست در طول دوره نگهداری میباشد. در دمای C°4 تفاوتی در میانگین pH و اسیدیته بین نمونه های مختلف بسته بندی مشاهده نشد ولی در دمای C° 15 بین تمامی نمونه های بسته بندی، تفاوت معنی داری وجود داشت. بهطوریکه بیشترین کاهش در میزان pHو بیشترین افزایش اسیدیته مربوط به بستهبندی پوشش حاوی 5/1گرم نانورس در انتهای دوره نگهداری بود
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1398/3/31 | پذیرش: 1398/3/31 | انتشار: 1398/3/31