جستجو در:
چکیده:
آب ماست یک پروتئین طبیعی کامل بوده و شامل همه اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز رژیم غذایی میباشد.به همین دلیل بازیافت واستفاده مجدد از آب ماست به عنوان محصول جانبی ماست چکیدهامری ضروری میباشد. تولید محصولات فراسودمند جهت بهبود و افزایش خواص درمانی مواد غذایی امروزه امری واجب است. در این پژوهش نوشیدنی میوه ای پرتقالی فراسودمند بر پایه پودر آب ماست(5/1%-3%و 5/4%)تهیه گردید.آزمون آنتیاکسیدانی پودر آبماست به روشABTS انجام شد.ارزیابی حسی نوشیدنی توسط 5 ارزیاب آموزش دیده و با استفاده از آزمون هدونیک پنج نقطه ای جهت بررسی طعم و مزه، قوام، رنگ، بو، احساس دهانی و در نهایت پذیرش کلی نوشیدنی های تهیه شده انجام گرفت. نوشیدنی پرتقالی تهیه شده با 5/1 %پودر آب ماست امتیاز بالاتری را توسط گروه های ارزیاب به خود اختصاص داد.پس از تهیه و بسته بندی، نوشیدنی ها به مدت یک روز،20 روز، 40 روز و 60 روز پس از تولید مورد آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی قرار گرفت.بررسی ها طی دوره نگهداری نشان داد که امتیاز طعم، بو،پذیرش کلی با گذشت زمانکاهش و اسیدیته وpH دارای تغییرات آماری معنی داری است. با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی بالای پودرآب ماست میتوان این طور نتیجه گرفت که با افزایش این ترکیب به آب میوه میتوان نوشیدنی با خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی تولید نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |