1
دانش آموخته دکتری ، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
2
استاد، عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
چکیده در این مطالعه اثر بکارگیری بیوپلیمر-رزین سقز که با بکارگیری تک ذرات میکرونیزه رزین سقز و ترکیب آن با بیوپلیمرهای سفیده ی تخم مرغ، اینولین، کنسانتره پروتئینی آب پنیر و کازئینات سدیم در شبکه ژلی ماست آماده شد، بر خواص فیزیکوشیمیایی ژل ماست تشکیل شده ارزیابی شد. مشاهدات میکروسکوپی برای ارزیابی ساختاری ترکیب ذرات رزین با بیوپلیمرها بکارگرفته شد. یافته ها با اطلاعات خواص بافتی، آب اندازی و pH ترکیب شد و تحلیل ها صورت گرفت و مشخص شد خواص فیزیکوشیمیایی به طور اساسی وابسته به نوع بیوپلیمر بکار رفته در ترکیب با رزین می باشد. از یافته ها چنین نتیجه گیری شد که ذرات رزین سقز به تنهایی با شبکه ماست برهمکنش مناسبی ندارد ولی به عنوان ذرات پرکن در ترکیب با بیوپلیمر مناسب می تواند در شبکه ژل موجب بهبود خواص فیزیکوشیمیایی ماست و ثبات آن طی دوره ماندگاری شود. دو بیوپلیمر سفیده تخم مرغ و اینولین در ترکیب با رزین بهترین برهمکنش را نشان دادند و در این دو از فلوکوله شدن و بهم چسبیدن ذرات رزین جلوگیری به عمل آمد، سفتی وقوام نسبت به نمونه حاوی تک بیوپلیمر این دو، بترتیب حداقل 10 و 13% بهبود یافت، آب اندازی حداقل 2% کاهش یافت و pH در دوران ماندگاری ثبات نشان داد.
نیک فر,فرشید , حبیبی,محمد باقر , حداد خداپرست,محمد حسین و رضوی,محمد علی . (1396). تاثیر ترکیب بیوپلیمر- رزین سقز بر خواص فیزیکوشیمیایی ماست کم چرب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(64), 115-103.
MLA
نیک فر,فرشید , حبیبی,محمد باقر , حداد خداپرست,محمد حسین , و رضوی,محمد علی . "تاثیر ترکیب بیوپلیمر- رزین سقز بر خواص فیزیکوشیمیایی ماست کم چرب", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 64, 1396, 115-103.
HARVARD
نیک فر,فرشید,حبیبی,محمد باقر,حداد خداپرست,محمد حسین,رضوی,محمد علی. (1396). 'تاثیر ترکیب بیوپلیمر- رزین سقز بر خواص فیزیکوشیمیایی ماست کم چرب', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(64), pp. 115-103.
CHICAGO
فرشید نیک فر, محمد باقر حبیبی, محمد حسین حداد خداپرست و محمد علی رضوی, "تاثیر ترکیب بیوپلیمر- رزین سقز بر خواص فیزیکوشیمیایی ماست کم چرب," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 64 (1396): 115-103,
VANCOUVER
نیک فر,فرشید,حبیبی,محمد باقر,حداد خداپرست,محمد حسین,رضوی,محمد علی. تاثیر ترکیب بیوپلیمر- رزین سقز بر خواص فیزیکوشیمیایی ماست کم چرب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(64): 115-103.