تاثیر جیره حاوی گیاهان دارویی بر ویژگیهای حسی، میکروبی و ماندگاری گوشت بلدرچین ژاپنی

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
2 دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
3 مربی گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
چکیده
چکیده در این پژوهش، تأثیر افزودن پودر پونه و آویشن شیرازی به خوراک بلدرچین ژاپنی بر ویژگی‌های حسی، میکروبی، ظرفیت نگهداری آب و رنگ گوشت تازه و همچنین پایداری اکسیداسیون و میزان اسیدیته آنها در طی نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از دو گروه 180 قطعه‌ای جوجه‌ی بلدرچین ژاپنی برای ارزیابی اثر پودر آویشن شیرازی و پونه‌، در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار 0،5/0، 1 و 5/1% پودر (وزنی-وزنی) با سه تکرار و تعداد 15 جوجه در هر تکرار استفاده شد. نتایج حاکی از کاهش فعالیت میکروبی و افزایش ظرفیت نگهداری آب، در سطح احتمال 95٪ برای هر دو گیاه آویشن شیرازی و پونه بود. همچنین ارزیابی حسی حاکی از تغییر غیر معنی‌دار طعم، بو و آبداری تیمارها بود، در حالی که نمونه شاهد تردترین و تیمارهای تغذیه شده با پونه سفت ترین گوشت را داشتند. اما طی مدت نگهداری مقدار اکسیداسیون و اسیدیته تیمارها دارای تغییرات تفسیرپذیری نبود. بنابر این افزودن پودر آویشن شیرازی یا پونه به جیره‌ی غذایی بلدرچین ژاپنی، سبب کاهش فعالیت میکروارگانیسم‌ها، افزایش ظرفیت نگهداری آب و سفتی گوشت شد و از آنجایی که بر شاخص‌های رنگ، ویژگی‌های حسی و واکنش‌های اکسیداسیون تأثیری نداشت، جایگزین خوبی برای آنتی‌بیوتیک در جیره آنها می‌باشد.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Investigation of diet enriched with medicinal herbs on the sensorial, microbial and shelf-life characteristics of the Japanese quail meat

نویسندگان English

Najmeh Khademi Pour 1
Behzad Nasehi 2
Mohammad Taha Nejad 3
چکیده English

The objective of this study was to investigate the effect of adding thyme and pennyroyal powder in the diet of quail on the microbial and sensorial characteristics, water-holding capacity and color, in fresh meat; furthermore Variations in oxidative and acidity of quail meat during storage in refrigerated condition. For this reason two experiments were undertaken. In the first, 180 quail were randomly assigned to control group (basal diet), and groups that feed with 0.5, 1 and 1.5% thyme powder (%w/w). And in the other trial, treatments were giving to eat 0.5, 1 and 1.5%.of pennyroyal powder (%w/w). The results showed that the addition of thyme or pennyroyal leave's powder in the diet of quail, decrease microbial activity and increases water-holding capacity (p<0.05). Sensory analyses of the samples did not showed significant differences in taste, smell and juicy properties of the samples; while the control had the softest texture and treated fed quail with pennyroyal leaves powders had the hardest texture. In all treatments, oxidation and pH changes during storage could not be explainable. Consequently, this medicinal herbal could be controlled activity of microorganisms and improved water-holding capacity and firmness, and since they had no effect on the color index, sensory properties and oxidation reactions, is a pleasurable alternative instead of antibiotics in feed of quail.

کلیدواژه‌ها English

Poultry
Medicinal herbs
Antibiotic