مطالعه امکان استفاده از عصاره جلبک Enteromorpha intestinalis به منظور کنترل برخی پاتوژن‌های غذایی

نویسندگان
1 دانشجوی دکتری گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
2 دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
3 استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
چکیده
چکیده در این تحقیق عصاره جلبک Entromorpha intestinalis با استفاده از حلال‌های آب، کلروفرم، متانول، اتانول، هگزان و استون استخراج گردید و خاصیت ضدباکتریایی و ضد قارچی این عصاره‌ها با استفاده از روش اصلاح شده انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفت. میکروارگانیسم های مورد بررسی شامل باکتری های گرم مثبت Lactococcus lactis، Listeria monocytogenes ، Bacillus subtilis ، باکتری گرم منفیEscherichia coli و قارچ Candida albicans بودند. بر اساس نتایج این تحقیق، برای باکتری L. lactis عصاره های متانولی و هگزانی دارای بهترین اثر ممانعت کنندگی بودند (05/0>p). عصاره متانولی و عصاره اتانولی نیز بهترین عصاره‌ها برای مهار باکتری L. monocytogenes بودند (05/0>p). اما برای سایر میکرواورگانیسم‌های مورد بررسی در این تحقیق، عصاره استونی بهترین هاله‌های بازدارندگی رشد را ایجاد نمود (05/0>p). با توجه به نتایج این پژوهش عصاره جلبک E. intestinalis دارای فعالیت ضدباکتری و ضد قارچی خوبی بر علیه میکروارگانیسم های مورد بررسی بوده و می تواند به عنوان یک ماده ضدمیکروبی طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Studying the possibility of using the extract of Entromorpha intestinalis in order to control some food-borne pathogens

نویسندگان English

Mahdi Zolfaghari 1
Mohammad Khezri Ahmad Abad 2
Masoud Reza i 3
چکیده English

In this study, the extract of Entromorpha intestinalis was exctracted using different solvents including water, chloroform, methanol, ethanol, hexane and acetone. Antibacterial and antifungal properties of these extracts were evaluated using a modified disk diffusion method. Microorganisms investigated in this research were included Gram-positive bacteria Lactococcus lactis, Listeria monocytogenes, Bacillus subtilis, Gram-negative bacteria Escherichia coli and fungi Candida albicans. According to the results, the methanol and hexane extracts of this alga had the best activity against L. lactic. (p<0/05). Methanol and ethanol extracts had the best activity against L. monocytogenes (p<0/05). But for the others tested microorganisms in this study, the extract of aceton exhibited the best inhibition zone (p<0/05). The extract of E. intestinalis possesses good antibacterial and antifungal activity against the investigated microorganisms and it could also used as a suitable natural antimicrobial compound.

کلیدواژه‌ها English

Entromorpha intestinalis
Algae extract
Antibacterial activity
Antifungal activity
Disc diffusion method