1
دانشجوی دکترای مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، گروه نانو تکنولوژی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
2
استادیار، گروه طراحی ماشینآلات صنایع غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
3
استادیار، گروه فرآوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
4
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران
چکیده
چکیده در این پژوهش، مدلسازی جذب آب دانههای نخود فرنگی با استفاده از روابط ریاضی انجام شد. مقدار Deff برای دانهی نخود فرنگی (m2/s) 8-10×69/1 با ضریب تبیین بالا (97/0 = R2) به دست آمد. همچنین انرژی فعالسازی دانههای نخود فرنگی با افزایش محتوای رطوبتی و به دنبال آن افزایش شعاع دانهها در دمای 5 درجه سانتیگراد، کاهش یافت. ارزیابی مدل پلگ برای توصیف رفتار جذب آب نخود فرنگی، از طریق ضریب تبیین (R2)، کای اسکور (χ2)، ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) و خطای انحراف میانگین (MBE)، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقادیر ثابت معادله پلگ k1 و k2 به ترتیب برابر با 47/57 و 0130/0- بودند.
آلحسینی,علی , فائزیان,علی , رافع,علی و آلحسینی,الهام . (1395). مطالعهی ضریب نفوذ مؤثر، انرژی فعالسازی و مدلسازی سنیتیک رطوبتزنی نخود فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, (), 11-20.
MLA
آلحسینی,علی , فائزیان,علی , رافع,علی , و آلحسینی,الهام . "مطالعهی ضریب نفوذ مؤثر، انرژی فعالسازی و مدلسازی سنیتیک رطوبتزنی نخود فرنگی", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, , , 1395, 11-20.
HARVARD
آلحسینی,علی,فائزیان,علی,رافع,علی,آلحسینی,الهام. (1395). 'مطالعهی ضریب نفوذ مؤثر، انرژی فعالسازی و مدلسازی سنیتیک رطوبتزنی نخود فرنگی', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, (), pp. 11-20.
CHICAGO
علی آلحسینی, علی فائزیان, علی رافع و الهام آلحسینی, "مطالعهی ضریب نفوذ مؤثر، انرژی فعالسازی و مدلسازی سنیتیک رطوبتزنی نخود فرنگی," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, (1395): 11-20,
VANCOUVER
آلحسینی,علی,فائزیان,علی,رافع,علی,آلحسینی,الهام. مطالعهی ضریب نفوذ مؤثر، انرژی فعالسازی و مدلسازی سنیتیک رطوبتزنی نخود فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1395; (): 11-20.