شناسایی ریزسازواره های نمونه های دوغ صنعتی ایرانی

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علو پزشکی شهید بهشتی
2 دانشیار انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3 کارشناس آزمایشگاه انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4 استادیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده
دوغ یک نوشیدنی سنتی ایرانی است که از طریق تخمیر لاکتیکی شیر پاستوریزه تولید می شود. به منظور شناسایی و جداسازی ریزسازواره های موجود در نمونه های دوغ های صنعتی ایران از روشواکنش PCR و توالی یابیاستفاده شد. نمونه های دوغ مورد آزمون متشکلاز 17 نام تجاری بود. پس از انجام شناسایی مقدماتی با استفاده از روش های مشاهده میکروسکوپی و بیوشیمیایی، برای تایید نتایج حاصل از نمونه ها محیط های کشت خالص تهیه و شناسایی با استفاده از روش PCR و توالی یابی ادامه یافت. براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن 16S rRNA باکتری های لاکتوباسیلوس (ل. برویس، ل. فرمنتوم، ل. پاراکازئی، ل. گالیناروم) از خانواده باکتری های تولیدکننده اسیدلاکتیک، باسیلوس های اسپوردار گرم مثبت (ب. لیچینه فرمیس، ب. آنتراسیس و ب. سوبتیلیس) و باکتری های تولیدکننده اسیداستیک (استوباکتر تروپیکالیس و استوباکتر ایندونزینسیس) شناسایی شدند. علاوه بر آن براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن D1/D2 26S rDNA مخمرهای پیشیا فرمنتنس، کریپتوکوکوس مگنوس و ساکارومایسس یونیسپوروس در نمونه های دوغ صنعتی یافت شدند. یافته های این مطالعه نشان داد که علاوه بر باکتری های لاکتیکی غیراستارتری، سایر انواع باکتری ها و مخمرها در نمونه های دوغ صنعتی ایران حضور داشته باشند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Identification of microorganisms in industrial Iranian Doogh

نویسندگان English

Nilofar Bagheri poor Fallah 1
Seyed Amir Mohammad Mortazavian Farsani 2
Hedayat Hosseini 2
Farzaneh Shahraz 3
Ayad Bahadori Monfared 4
چکیده English

Doogh is a traditional Iranian fermented milk drink, which is produced by lactic fermentation of pasteurized milk. In order to isolate and identify the microorganisms present in Iran industrial Doogh samples, polymerase chain reaction (PCR) was applied. Doogh samples were 17 name brands. After conducting the preliminary identification by microscopic observations and biochemical tests, in order to verify the obtained results the samples were pure-cultured which was followed by PCR and sequencing. According to the results obtained through sequencing of 16S rRNA, the identified bacteria belonged to lactic acid bacteria (Lactobacillus brevis, L. fermentum, L. paracaseiand L. gallinarum); gram-posetive spore-forming bacteria (Bacilluslicheniformis, B. anthracis and B. subtilis) and acetic acid bacteria (Acetobacter tropicalis and A. indonesiensis). Moreover, based on the results obtained by sequencing of D1/D2 26S rDNA the identified yeasts were including Pichia fermentans, Saccaromyces unisporous and Cryptococcus magnus. The obtaining of present study illustrated that in addition to identified non-starter lactic acid bacteria, other types of bacteria and yeasts were found in Iran industrial Doogh samples.

کلیدواژه‌ها English

PCR
Iran industrial Doogh
Non-starter lactic acid bacteria
Bacillus and Acetobacter bacteria
Yeasts