بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن دانه نارنج استخراج شده به روش های مختلف

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
2 دکتری، استادیار، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
3 ستادیار، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
4 دانشیار، بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
چکیده
چکیده در این پژوهش، روغن دانه نارنج (Citrus aurantium) با روش های استخراج به کمک امواج فراصوت، الکترومنتل و سوکسله استخراج شد و خصوصیات فیزیکی (وزن مخصوص، ضریب شکست، نقطه ذوب، ویسکوزیته و رنگ) و شیمیایی (عدد صابونی، عدد استری، عدد اسیدی، اسیدیته، عدد پراکسید و عدد یدی) روغن های استخراج شده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن دانه نارنج مانند عدد اسیدی، اسیدیته، عدد پراکسید، عدد یدی، نقطه ذوب، ویسکوزیته و رنگ تحت تأثیر روش استخراج بوده و برخی ویژگی های دیگر مانند عدد صابونی، عدد استری، وزن مخصوص و ضریب شکست آن تحت تأثیر روش استخراج نمی باشند. علاوه بر این، نتایج این پژوهش مشخص کرد که روغن دانه نارنج دارای مزایایی نظیر اسیدهای چرب آزاد، عدد اسیدی، عدد پراکسید و نقطه ذوب پایین و همچنین عدد صابونی و عدد استری بالا می باشد. از این رو، می توان روغن دانه نارنج را به عنوان یک روغن خوراکی مناسب معرفی کرد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of physicochemical properties of sour-orange seed oil extracted by different methods

نویسندگان English

Narjes Gorji 1
Mohammad Taghi Galamkani 2
Gholam Reza Mesbahi 3
Mehrdad Niakosari 4
Mohammad Hadi Eskandari 4
Sara Mazidi 1
چکیده English

Sour-orange (Citrus aurantium) seed oil was extracted by ultrasound-assisted, heat reflux, and Soxhlet extraction methods and their physical (melting point, viscosity, specific gravity, refractive index, and color) and chemical (acid value, acidity, peroxide value, iodine value, saponification value, and ester value) properties were investigated. Results showed although that some properties of the sour-orange seed oil such as acid value, acidity, peroxide value, iodine value, melting point, viscosity, and color were affected by the extraction method but its other properties such as saponification value, ester value, specific gravity, and refractive index were not affected by extraction method. In addition, the results of this study indicated that the sour- orange seed oil has some advantages such as low free fatty acid, low acid value, low peroxide value, low melting point, high saponification value, and high ester value. Therefore, the sour-orange seed oil can be introduced as suitable edible oil.

کلیدواژه‌ها English

Sour-orange seed
Extraction
Oil
Ultrasound