تأثیر بارهای مکانیکی بر آسیب های وارد بر سیب پس از مرحله انبارداری

چکیده
چکیده

امروزه مشخص شده است که مهمترین عامل ضایعات پس از برداشت در محصولات آبدار و فاسدشدنی آسیب های مکانیکی می باشد. کاهش حساسیت محصول به ضربه از طریق انتخاب رقم مناسب و مدت زمان مناسب انبارداری از اولویت های این پژوهش بوده است. در این تحقیق تاثیر رقم، انرژی ضربه ای و مدت زمان ذخیره سازی بر آسیب های مکانیکی سیب و حساسیت آن به ضربه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که رقم گلدن دلیشز نسبت به رقم رد دلیشز از مقاومت بیشتری به ضربه برخوردار است. همچنین بیشترین درصد ضایعات معادل 4/8% از کل حجم سیب در سطح انرژی 1210 میلی ژول و در کمترین دوره انبارداری (12 روز پس از برداشت) مربوط به رقم رد دلیشز بود. درحالیکه کمترین درصد ضایعات معادل 1%، به رقم گلدن در سطح انرژی 410 میلی ژول و بیشترین دوره انبارداری (67 روز پس از برداشت) تعلق داشت. بر اساس پارامتر قابلیت کوفتگی، بطور مشخص با افزایش مدت انبارداری این قابلیت در هر دو رقم کاهش می یابد و به عبارت دیگر مقاومت سیب ها با گذشت زمان نسبت به ضربه افزایش می یابد. بر اساس نتایج بدست آمده، با افزایش میزان انرژی سینتیک در هر دو رقم مورد بررسی، درصد کوفتگی افزایش می یابد اما قابلیت کوفتگی تغییر معنی داری نمی کند و تنها بطور محسوسی در دوره 12 روز پس از برداشت افزایش می یابد. همچنین تاثیر متقابل زمان × رقم بطور معنی داری بر مقاومت به کوفتگی سیب و درصد حجم کوفتگی سیب موثر بود، درحالیکه تاثیر متقابل سه گانه (زمان×رقم×انرژی) بر هیچ یک از متغیرهای وابسته اثر معنی داری نداشت.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

The Effect of Mechanical Loads on Apple Damage after Storage

چکیده English

Today, It is well known that mechanical damage is the major source of post-harvest losses in fruits and vegetables. In this research, decrease of product sensitivity to impact due to the effect of variety, harvesting, and handling methods as well as the duration of storage were studied. Therefore, based on a series of mechanical tests, effect of variety, impact energy and duration of storage were investigated on mechanical damage to apples. The results showed that in comparing the two varieties, Golden delicious had more strength than Red delicious. Also, it was found that maximum losses were related to the Red delicious variety, equal to 8.4% of total volume of fruit at the 1210 mJ level of impact energy and in the period of 12 days after harvest. Minimum losses were related to the Golden delicious variety equal to 1% of total volume at 410 mJ level of impact energy 67 days after harvest. According to the results, apple bruise threshold decreased significantly with increasing storage time. Also, percent of bruise volume increased with increasing level of kinetic energy, but bruise resistance and bruise threshold had no change. The interaction of time × variety significantly affected bruise resistance and percent of bruise volume, While the triple interaction of time × variety × energy had no significant effect on the dependent variables.