Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 20, Number 142 (2023-10)


The effect of the type of packaging on the physicochemical and microbial characteristics of rainbow salmon (Oncorhynchus mykiss) fillets stored at refrigerator temperature
تاثیر نوع بسته بندی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) نگهداری شده در دمای یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of antibacterial edible film based on sodium caseinate-nanocrystal cellulose containing cells and supernatant of Lactobacillus reuteri on quality of kebab
اثر فیلم خوراکی ضدباکتری کازئینات‌ سدیم- نانوکریستال سلولز حاوی سلول و سوپرناتانت باکتری لاکتوباسیلوس رئوتری بر خواص کیفی کباب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of using ultrasound pretreatment and pectinase enzyme on the extraction efficiency and antioxidant properties of the polyphenolic extract of sour grape (Vitis viniferia (waste
تاثیر بکارگیری پیش تیمار فراصوت و آنزیم پکتیناز بر بازده استخراج و خواص آنتی اکسیدانی عصاره پلی فنولی ضایعات غوره (Vitis viniferia)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of the stability of the nanoliposome form of the citron (Citrus medica L.) peel essential oils obtained from different extraction methods during the storage period at 4ºC and -18ºC
مقایسه پایداری فرم نانولیپوزومی اسانس های پوست بالنگ به دست آمده از روش های مختلف استخراج در طول دوره نگهداری در دمای 4 و 18- درجه سانتی گراد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of total phenols and flavonoids, antioxidant potential and antimicrobial activity of hydroalcoholic extract of Withania somnifera against fungi cause spoilage postharvest apple and strawberry fruits
تعیین فنول و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی پنیرباد بر قارچ‌های عامل فساد پس از برداشت میوه سیب و توت فرنگی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial activity of Datura stramonium ethanolic extract on some pathogenic bacteria causing infection and food poisoning in vitro
بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره اتانولی تاتوره بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زای عامل عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط برون‌تنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimizing the process of extracting sour tea extract using the response surface method and evaluating the resulting beverage formulation
بهینه سازی فرایند استخراج عصاره چای ترش به روش سطح پاسخ و ارزیابی فرمولاسیون نوشیدنی حاصل از آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of edible coating based on Citrus paradise essential oil nanoemulsion and Lallemantia iberica seed mucilage on the microbial and chemical characteristics of lamb slices during storage period
بررسی اثر پوشش خوراکی مبتنی بر نانوامولسیون اسانس گریپ فروت و موسیلاژ دانه بالنگوی شهری بر ویژگی‌های میکروبی و شیمیایی گوشت گوسفند طی دوره نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fabrication of smart biosensor based on starch nanocrystal and Dutch rose To detect chicken spoilage
ساخت حسگر زیستی هوشمند بر پایه ی نانوکریستال نشاسته و رز هلندی جهت تشخیص فساد مرغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antibacterial, antibiofilm, and pharmacokinetic properties of some Lamiaceae essential oils against methicillin- and vancomycin-resistant staphylococcus aureus
خصوصیات ضدمیکروبی، ضد بیوفیلمی و فارماکوکینتیکی برخی از اسانس های خانواده نعناعیان علیه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین و ونکومایسین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Rheological batter and textural characteristics of gluten-free sponge cake containing pumpkin powder
ویژگی‌های رئولوژیکی خمیر و بافت کیک اسفنجی بدون گلوتن حاوی پودر کدوحلوایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the physicochemical characteristics of a functional drink based on sugarcane juice
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی نوشیدنی فراسودمند برپایه آب نیشکر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of temperature and storage time on bioactivity and physicochemical stability of nanovesicles containing hydrolyzed bee pollen protein
اثر دما و زمان نگهداری بر فعالیت زیستی و پایداری فیزیکوشیمیایی نانووزیکول‌های حاوی پروتئین هیدرولیز شده‌ی گرده زنبور عسل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Ozonation of the pasteurized skim milk to extend the shelf life: evaluation of the chemical and microbial properties
تأثیر تیمار ازن بر افزایش ماندگاری شیر پس چرخ پاستوریزه: ارزیابی ویژگی های شیمیایی و میکروبی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of edible coating based on chicken foot gelatin/green walnut skin extract on physical characteristics, color, and texture properties of rainbow trout fillet during storage in the refrigerator
ارزیابی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین پای مرغ/ عصاره پوست سبز گردو بر ویژگی های فیزیکی، خوصیات رنگی و بافتی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمانی طی شرایط نگهداری در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles