دوره 20، شماره 142 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 142 صفحات 195-182 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gilani F, Raftani Amiri Z, Esmaeilzadeh kenari R, Ghaffari Khaligh N. Comparison of the stability of the nanoliposome form of the citron (Citrus medica L.) peel essential oils obtained from different extraction methods during the storage period at 4ºC and -18ºC. FSCT 2023; 20 (142) :182-195
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70577-fa.html
گیلانی فروغ، رفتنی امیری زینب، Reza_kenari@yahoo.com رضا، غفاری خلیق نادر. مقایسه پایداری فرم نانولیپوزومی اسانس های پوست بالنگ به دست آمده از روش های مختلف استخراج در طول دوره نگهداری در دمای 4 و 18- درجه سانتی گراد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (142) :182-195

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70577-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎیﻊ ﻏﺬایی دانشگاه ﻋﻠﻮم کشاورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ طبیعی ﺳﺎری
2- اﺳﺘﺎد گروه ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎیﻊ ﻏﺬایی دانشگاه ﻋﻠﻮم کشاورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ طبیعی ﺳﺎری ، zramiri@gmail.com
3- اﺳﺘﺎد گروه ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎیﻊ ﻏﺬایی دانشگاه ﻋﻠﻮم کشاورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ طبیعی ﺳﺎری
4- داﻧﺸﯿﺎر ﻣﺮکز ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﻧﺎﻧﻮتکنولوژی و کاﺗﺎﻟﯿﺴﺖ، اﻧﺴﺘﯿﺘﻮی ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت پیشرفته، دانشگاه ﻣﺎﻻیﺎ، کوالالامپور، ﻣﺎﻟﺰی
چکیده:   (676 مشاهده)
یکی از روش های مهم برای حفظ پایداری و خصوصیات عملکردی اسانس های گیاهی به عنوان یک منبع مفید ترکیبات زیست فعال در مقابل آسیب های محیطی، درون پوشانی آن ها در سیستم های نانوحامل مانند نانولیپوزوم است. در این مطالعه نانولیپوزوم حاوی اسانس پوست بالنگ بدون استفاده از حلال آلی سمی و با به کار بردن ترکیبات سلامتی بخش مانند روغن کنجد علاوه بر لسیتین برای اولین بار در فرمولاسیون تهیه شدند. میزان پایداری نمونه ها در طول 30 روز نگهداری در دماهای ºC4 و ºC18-، با بررسی مقدار ماندگاری ترکیبات فنولی، تغییرات pH، عملکرد آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی تعیین گردید. نمونه های نانولیپوزومی اسانس های تقطیر با آب و کربن دی اکسید فوق بحرانی پوست بالنگ تهیه شده با غلظت های مختلف لسیتین- روغن دارای مقدار متفاوت pH و درصد ماندگاری فنول بودند و میزان آن ها با افزایش مدت زمان نگهداری در هر دو دمای آزمون کاهش یافت. توانایی مهارکنندگی DPPH  و فعالیت ضد میکروبی هر دو نوع اسانس پوست بالنگ بعد از درون پوشانی در نانولیپوزوم بهبود یافت. اما مقدار آن ها در هر دو دمای نگهداری با گذشت زمان کاهش یافت. نانولیپوزوم اسانس سیال فوق بحرانی پوست بالنگ به ترتیب با فرمولاسیون حاوی بالاترین و پایین ترین مقدار لسیتین- روغن در دمای نگهداری ºCبهترین نتیجه را در این مطالعه نشان دادند. بنابراین اسانس پوست بالنگ می تواند با درون پوشانی در سیستم نانولیپوزوم تهیه شده از لیستین- روغن کنجد به دلیل بهبود فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی و پایداری بالاتر آن در مقابل دمای نگهداری، به عنوان افزودنی عملگرای طبیعی موثر در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 695 kb]   (872 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/4/27 | پذیرش: 1402/6/1 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.