دوره 20، شماره 142 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 142 صفحات 49-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maqsoudlou A, Sadeghi Mahoonak A, Mohebodini H. Effect of temperature and storage time on bioactivity and physicochemical stability of nanovesicles containing hydrolyzed bee pollen protein. FSCT 2023; 20 (142) :31-49
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68787-fa.html
مقصودلو عاطفه، صادقی ماهونک علیرضا، محب الدینی حسین. اثر دما و زمان نگهداری بر فعالیت زیستی و پایداری فیزیکوشیمیایی نانووزیکول‌های حاوی پروتئین هیدرولیز شده‌ی گرده زنبور عسل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (142) :31-49

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68787-fa.html


1- پژوهشگر پسادکترا، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران و 2- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی گلستان، گرگان. ، atefe.maqsoudlou@gmail.com
2- استاد، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
3- دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده:   (709 مشاهده)
در این مطالعه، اثر دما و زمان نگهداری بر فعالیت زیستی و پایداری فیزیکوشیمیایی نانووزیکول­های (لیپوزومها و نیوزومها) حاوی پروتئین هیدرولیز شده­ی گرده زنبور عسل حاصل از آنزیم آلکالاز و پپسین ارزیابی شد. از کیتوزان 2/0 درصد برای پوشش­دهی نانولیپوزوم­ها استفاده گردید.  قدرت مهار رادیکالDPPH، قدرت احیا کنندگی یون آهن ، قدرت مهار ACE ، اندازه ذرات، شاخص بس­پاشیدگی، پتانسیل زتا، بازدهی ریزپوشانی و میزان رهایش پروتئین­های هیدرولیز شده از نانووزیکول­ها در مدت 28 روز نگهداری در دمای یخچال و محیط بررسی­شد.  نتایج DLS نشان ­داد اندازه نانووزیکول­ها با بارگیری با پروتئین­ هیدرولیز­شده و پوشش­دهی ­با کیتوزان افزایش معنی­دار یافت (P<0.05). نانولیپوزوم­های حاوی­ پوشش­کیتوزان بیشترین­مقدار PDI را داشتند. پتانسیل­زتای نانووزیکول­ها با پوشش­دهی ­با­­ کیتوزان، به بیشترین ­مقدار رسید. نانولیپوزوم­های حاوی پوشش­کیتوزان بیشترین بازدهی ریزپوشانی را داشتند. بعد از 28 روز اندازه نانووزیکول­های با­ پوشش و بدون ­پوشش، 2 تا 26 برابر افزایش­ یافتند. میزان بازدهی­ریزپوشانی نانونیوزوم­ها و نانولیپوزوم­های بدون ­پوشش به­ ترتیب کمترین و بیشترین کاهش را نشان­ دادند. مقادیر فاکتور­های اندازه­گیری شده در طول نگهداری در دمای ­یخچال، به طور معنی­داری کمتر ­از دمای­ محیط بود (P<0.05). با بارگذاری ­پروتئین­های هیدرولیز­شده در نانووزیکول­ها و پوشش­دهی­آنها با­ کیتوزان از کاهش ­فعالیت ­آنتی­اکسیدانی­شان در طول مدت 28 روز نگهداری جلوگیری شد. میزان فعالیت مهارACE در نانولیپوزوم­ها به­طور معنی­داری کمتر از نانونیوزوم­ها بود (P<0.05).  بعد از گذشت 28 روز در فعالیت مهار ACE هیدرولیز­شده­های بارگذاری شده در نانولیپوزوم­های بدون پوشش کیتوزان کاهش جزیی مشاهده گردید. این یافته­ها برای طراحی و توسعه غذاهای­کاربردی حاوی پروتئین ­هیدرولیز شده از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
متن کامل [PDF 815 kb]   (960 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: پروتئین ها و پپتید ها
دریافت: 1402/2/10 | پذیرش: 1402/5/21 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.