دوره 20، شماره 142 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 142 صفحات 118-104 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi M, Jouki M, Emtiazjoo M, Mooraki N, Shakouri M J. Fabrication of smart biosensor based on starch nanocrystal and Dutch rose To detect chicken spoilage. FSCT 2023; 20 (142) :104-118
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69493-fa.html
مرادی منا، جوکی محمد، امتیازجو مژگان، مورکی نرگس، شکوری محمدجواد. ساخت حسگر زیستی هوشمند بر پایه ی نانوکریستال نشاسته و رز هلندی جهت تشخیص فساد مرغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (142) :104-118

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69493-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
2- استادیار دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
3- دانشیاردانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران ، moz_emtyazjoo@yahoo.com
4- دانشیاردانشکده علوم و فنون دریایی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
5- استادیار دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
چکیده:   (612 مشاهده)
در این مطالعه، یک فیلم هوشمند بهینه حساس به pH بر پایه نشاسته در سطح 1% وزنی/حجمی حاوی 0/1%  نانوبلورنشاسته سیب زمینی و آنتوسیانین استخراج شده از گیاه رز هلندی (Rosa hybrida) در سطح 0/5% وزنی/حجمی طراحی و برای تعیین فساد فیله گوشت مرغ در دمای یخچال در طول 12 روز نگهداری مورد استفاده قرار گرفت. اندیس بازهای فرار نیتروژنی ¹و تیوباربیتوریک اسید² نمونه مرغ به طور معنی­داری در طول 12 روز افزایش پیدا کرد. نتایج نشان داد که تلقیح عصاره در بیوفیلم، جمعیت کل باکتری­ها و باکتری‌های سایکروفیل را در فیله‌های مرغ به‌ترتیب طی 8 و 12 روز به زیر سطوح قابل تشخیص تغییر داد .مطالعه حاضر نشان داد که تغییر رنگ فیلم هوشمند در پایان روز ذخیره سازی با الگوی رشد میکروبی و همچنین افزایشTBA ، TVB- N و pH  مطابقت دارد که ناشی از تولید مواد نیتروژنی و ترکیبات قلیایی توسط باکتری های مزوفیل و سایکروفیل است.
بنابراین، فیلم نانوبلورهای نشاسته سیب زمینی/ نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره گل رز هلندی می­ تواند به عنوان شاخص تازگی فیله گوشت استفاده شود.

 
متن کامل [PDF 753 kb]   (639 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1402/3/8 | پذیرش: 1402/5/31 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.