Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 17, Number 107 (2021-1)


Evaluation of jujube vinegar production and the role of Saccharomyces cerevisiae and glucose on its physicochemical and antioxidant properties
ارزیابی تولید سرکه عناب و نقش مخمر ساکارومایسس سرویزیه و گلوکز بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و خاصیت آنتی اکسیدانی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of Cookie Formulation Containing carrot pomace Powder
بهینه‌سازی فرمولاسیون کوکی حاوی پودر پسماند هویج به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extraction of oil from canola seeds incorporated with olive leaves by cold press and evaluation of its qualitative properties
استخراج روغن از دانه ی کلزا همراه با برگ زیتون با روش پرس سرد و بررسی ویژگی‌های کیفی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of sodium caseinate and xanthan gum biopolymers concentration on oleogel production capability based on oil-in-water emulsion system
اثر غلظت زیست پلیمر‌های سدیم کازئینات و صمغ زانتان بر قابلیت تولید اولئوژل بر اساس سیستم امولسیون روغن در آب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of maltodextrin and gum Arabic carriers on the physicochemical properties and antioxidant activity of spray-dried casein hydrolysates
اثر حامل‌های مالتودکسترین و صمغ عربی بر ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی هیدرولیزشده‌های کازئین خشک شده به روش پاششی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study on the antioxidant activity of propolis extract and its effect on the oxidation of sunflower oil
بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره بره موم و اثر آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن آفتابگردان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of sorption isotherm models on remove ability sugar beet dilute molasses impurities using powdered activated carbon
بررسی مدلهای همدمای جذب بر قابلیت حذف ناخالصی های ملاس رقیق چغندرقند با استفاده از کربن فعال پودری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of barrier properties of the coated and treated papers with polycaprolactone/cellulose nanocrystals/ZnO nanoparticles
بررسی ویژگی‌های ممانعتی کاغذهای پوشش دهی و تیمار شده با پلی‌کاپرولاکتون و نانومواد کریستال سلولز و اکسید روی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of growth, sugar and organic acid metabolism and cell viability of probiotic ‎lactic acid bacteria in jujube extract
بررسی رشد، متابولیسم اسیدهای آلی و قند و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در عصاره عناب ‌
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of some physical properties of instant drink powder based on red beetroot extract by foam mat hot air drying and foam mat freeze drying
بررسی برخی ویژگی‌های فیزیکی پودر نوشیدنی فوری بر پایه عصاره چغندر قرمز، کف پوشی شده به دو روش هوای داغ و انجمادی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of flour extraction rate and amylase and xylanase on texture and sensory properties of Barbari bread
تأثیر درجه استخراج آرد و آنزیم‌های آمیلاز و زایلاناز بر بافت و ویژگی‌های حسی نان بربری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating replacement of sucrose with a mixture of isomalt and maltodextrin on physicochemical, rheological and organoleptic properties of low-calorie oily cake
بررسی اثر جایگزینی ساکارز با مخلوط ایزومالت و مالتودکسترین بر خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی کیک روغنی کم کالری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical, and sensory optimization of Trout fish fillet (Oncorhynchus mykis) containing apple peel extract and chitosan edible coating
بهینه سازی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و حسی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از پوشش کیتوزان حاوی عصاره پوست سیب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of physicochemical, rheological and sensory properties of functional oily cake containing lemon pomace powder and date liquid sugar
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی کیک روغنی فراسودمند حاوی پودر تفاله لیمو ترش و قند مایع خرما
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of suitable storage conditions for fresh salicornia
تعیین شرایط مناسب نگهداری گیاه سالیکورنیای تازه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles