Sodifi B, nazarnezhad N, Sharifi H. Investigation of barrier properties of the coated and treated papers with polycaprolactone/cellulose nanocrystals/ZnO nanoparticles. FSCT 2021; 17 (107) :91-105
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35935-fa.html
صدیفی بردیا، نظرنژاد نورالدین، شریفی حسن. بررسی ویژگیهای ممانعتی کاغذهای پوشش دهی و تیمار شده با پلیکاپرولاکتون و نانومواد کریستال سلولز و اکسید روی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (107) :91-105
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35935-fa.html
1- دانشجوی گروه مهندسی چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،
2- دانشیار گروه مهندس چوب و کاغذ دانشکده منابع طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، nazarnezhad91@gmail.com
3- استادیار، گروه مهندسی چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده: (1532 مشاهده)
در این پژوهش تاثیر تیمارهای مختلف نانومواد کریستال سلولز (NCC) و اکسید روی (ZNO) در حین ساخت کاغذ و همچنین پوشش دهی نمونهها با همین نانومواد و پلیکاپرولاکتون (PCL) بر روی خواص ممانعتی کاغذها مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها بوسیله دستگاههای میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) و پراش پرتو ایکس (XRD)، مورد مطالعه قرار گرفتند. در این پژوهش نانومواد و پلیمر با شرایط مشخص (نانوکریستال سلولز 4 و 6 درصد، نانواکسید روی 3 درصد، پلیکاپرولاکتون 10 درصد) درحین ساخت کاغذ و به عنوان پوشش به خمیر کاغذ و کاغذهای شاهد افزوده شدند. از پلیاکریل آمید کاتیونی بعنوان کمک نگه دارنده نانومواد درحین ساخت کاغذ استفاده شد. نتایج حاصل از آزمایشها نشان داد که ویژگیهای ممانعتی (جذب آب، عبور هوا، جذب روغن) کاغذهای تیمار شده افزایش یافته است ولی تاثیر افزایش درصد نانوکریستال سلولز در این افزایش بارزتر بوده است و کاغذهای تیمار شده با ترکیب همزمان نانومواد بهترین ویژگیهای ممانعتی را داشته است. همچنین ویژگیهای ممانعتی کاغذهای پوشش دهی شده با افزودن نانومواد افزایش یافته است که در این بین نقش اصلی در این افزایش را نانوکریستال سلولز داشته است و ترکیب همزمان نانومواد با پلیکاپرولاکتون دارای بهترین ویژگیها میباشد. همچنین ویژگیهای ممانعتی کاغذهای پوشش دهی شده به مراتب بالاتر از کاغذهای تیمار شده میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/6/4 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/10/10