دوره 17، شماره 107 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 107 صفحات 118-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farmani B, Bodbodak S, Dadashi S. Investigation of sorption isotherm models on remove ability sugar beet dilute molasses impurities using powdered activated carbon. FSCT 2021; 17 (107) :107-118
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40657-fa.html
فرمانی بیوک آقا، بدبدک صمد، داداشی سعید. بررسی مدلهای همدمای جذب بر قابلیت حذف ناخالصی های ملاس رقیق چغندرقند با استفاده از کربن فعال پودری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (107) :107-118

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40657-fa.html


1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز ، bfarmani@tabrizu.ac.ir
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
3- استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (1714 مشاهده)
کربن فعال پودری ظرفیت جذب بالایی داشته و دارای سطح غیرقطبی قابل توجهی است. نیروهای سطح (واندروالس و لاندن) جذب قوی­تری را بین سطح کربن و ناخالصی­ها نسبت به ملکول­های موجود در ملاس رقیق به وجود می­آورد. هدف این پژوهش حذف انواع ناخالصی­ها مانند ترکیبات رنگی، عوامل کدورت­زا، ترکیبات فنولی، آنتوسیانین و پروتئین­ ملاس رقیق چغندرقند (ملاس رقیق چغندرقند 35%) با استفاده از کربن فعال پودری در چهار سطح (61/0، 78/0، 13/1 و g 83/1بر g 100 ملاس رقیق) در pH 5/4 بود. برای پیش بینی کاهش ناخالصی­های ملاس رقیق چغندر قند، مدل­های همدمایی جذب فروندلیچ و لانگمویر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی همدما­های تعادلی جذب بر اساس ضریب تبیین و ظرفیت جذب نشان داد که جذب ناخالصی­های مانند ترکیبات رنگی (9605/0 R2= و ظرفیت جذب 0794/5)، ترکیبات فنولی (7605/0 R2= و ظرفیت جذب 9755/0) و پروتئین (9679/0 R2= و ظرفیت جذب 9314/1) از مدل فروندلیچ پیروی کرد. عوامل کدورت­زا و ترکیبات آنتوسیانینی از هیچ کدام از مدل­های بررسی شده تبعیت نکرد.
متن کامل [PDF 455 kb]   (1245 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1398/11/23 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.