Farmani B, Bodbodak S, Dadashi S. Investigation of sorption isotherm models on remove ability sugar beet dilute molasses impurities using powdered activated carbon. FSCT 2021; 17 (107) :107-118
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40657-fa.html
فرمانی بیوک آقا، بدبدک صمد، داداشی سعید. بررسی مدلهای همدمای جذب بر قابلیت حذف ناخالصی های ملاس رقیق چغندرقند با استفاده از کربن فعال پودری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (107) :107-118
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40657-fa.html
1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز ، bfarmani@tabrizu.ac.ir
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
3- استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (1714 مشاهده)
کربن فعال پودری ظرفیت جذب بالایی داشته و دارای سطح غیرقطبی قابل توجهی است. نیروهای سطح (واندروالس و لاندن) جذب قویتری را بین سطح کربن و ناخالصیها نسبت به ملکولهای موجود در ملاس رقیق به وجود میآورد. هدف این پژوهش حذف انواع ناخالصیها مانند ترکیبات رنگی، عوامل کدورتزا، ترکیبات فنولی، آنتوسیانین و پروتئین ملاس رقیق چغندرقند (ملاس رقیق چغندرقند 35%) با استفاده از کربن فعال پودری در چهار سطح (61/0، 78/0، 13/1 و g 83/1بر g 100 ملاس رقیق) در pH 5/4 بود. برای پیش بینی کاهش ناخالصیهای ملاس رقیق چغندر قند، مدلهای همدمایی جذب فروندلیچ و لانگمویر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی همدماهای تعادلی جذب بر اساس ضریب تبیین و ظرفیت جذب نشان داد که جذب ناخالصیهای مانند ترکیبات رنگی (9605/0 R2= و ظرفیت جذب 0794/5)، ترکیبات فنولی (7605/0 R2= و ظرفیت جذب 9755/0) و پروتئین (9679/0 R2= و ظرفیت جذب 9314/1) از مدل فروندلیچ پیروی کرد. عوامل کدورتزا و ترکیبات آنتوسیانینی از هیچ کدام از مدلهای بررسی شده تبعیت نکرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی دریافت: 1398/11/23 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/10/10