مجله علوم و صنایع غذایی ایران

مجله علوم و صنایع غذایی ایران

بهینه سازی شرایط پلاسمای سرد و فراصوت پالسی در استخراج ترکیبات فنولیک از کنجاله ی هسته ی انار

نوع مقاله : پژوهشی اصیل

نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان8415683111 ، ایران
2 استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان 8415683111، ایران
3 استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان8415683111، ایران
10.48311/fsct.2025.84020.0
چکیده
ضایعات ایجاد شده طی فراوری و تولید محصولات غذایی، یکی از مشکلات عمده در صنعت غذا هستند. دفع ضایعات، سبب از بین رفتن ترکیبات با ارزش زیست فعال می‌شود که در صورت شناسایی و استخراج، می‌توانند کاربرد‌‌های زیادی در محصولات غذایی داشته باشند. انار، از جمله میوه‌هایی است که فراوری آن موجب تولید مقدار قابل توجهی ضایعات می‌شود و این ضایعات، معمولا بدون استفاده‌ی مجدد، دور ریخته می‌شوند. در این پژوهش، تهیه‌ی عصاره‌ی فنولیک از کنجاله‌ی هسته‌ی انار به دست آمده با پرس سرد، بررسی شد. بدین منظور، کنجاله ی برشته شده با مایکروویو به مدت 10 دقیقه، تحت پلاسمای سرد به عنوان پیش تیماری برای استخراج ترکیبات فنولیک قرار گرفت و شرایط ولتاژ (16، 18 و 20 کیلوولت) و زمان (5، 10 و 15 دقیقه) از لحاظ دستیابی به میزان مناسب کل ترکیبات فنولیک و خاصیت آنتی اکسیدانی بهینه سازی شد. بهینه سازی توان (100، 200 و 300 وات) و زمان (5، 10 و 15 دقیقه) نیز برای استخراج ترکیبات با امواج فراصوت پالسی انجام شد. در انتها، نوع و میزان ترکیبات فنولیک با استفاده از HPLC بررسی شد. بر اساس نتایج، اعمال پیش تیمار پلاسمای سرد با ولتاژ 20 کیلو ولت با مدت زمان 15 دقیقه و استخراج با امواج فراصوت با توان 200 وات به مدت 15 دقیقه، بهترین شرایط برای استخراج ترکیبات فنولیک بودند. نتایج HPLC نیز حاکی از وجود مقدار زیاد گالیک اسید نسبت به سایر ترکیبات در عصاره بود.

 
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Optimization of cold plasma and pulsed ultrasound conditions in the extraction of phenolic compounds from pomegranate seed meal

نویسندگان English

leila ghaseminezhad 1
Amir Goli 2
Sabihe Soleimanian zad 3
1 Master's student, Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156 83111, Iran
2 Professor, Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156 83111, Iran
3 Professor, Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156 83111, Iran
چکیده English

The waste generated during the processing and production of food products is one of the major problems in the food industry. Disposing of waste leads to the loss of valuable bioactive compounds, which, if identified and extracted, can have many applications in food products. Pomegranate is one of the fruits whose processing generates a significant amount of waste, and this waste is usually discarded without any reuse. In this study, the preparation of phenolic extract from pomegranate seed meal obtained by cold pressing was investigated. For this purpose, the microwave-roasted meal was treated with cold plasma for 10 minutes as a pretreatment for extracting phenolic compounds, and the conditions of voltage (16, 18, and 20 kV) and time (5, 10, and 15 min) were optimized in terms of achieving an appropriate amount of total phenolic content and antioxidant activity. Optimization of power (100, 200, and 300W) and time (5, 10, and 15 min) was also conducted for the extraction of compounds using pulsed ultrasound. In the end, the type and amount of phenolic compounds were analyzed using HPLC. Based on the results, applying a cold plasma pre-treatment with a voltage of 20 kV for 15 min and extraction with ultrasonic waves at 200W for 15 min were the best conditions for extracting phenolic compounds. HPLC results also indicated a high amount of gallic acid compared to other compounds in the extract.

 

کلیدواژه‌ها English

Pomegranate seed meal
Phenolic compounds
Cold plasma
Ultrasound waves
Extract

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از 06 آذر 1404