مجله علوم و صنایع غذایی ایران

مجله علوم و صنایع غذایی ایران

اثر موسیلاژ دانه اسفرزه به عنوان پوشش خوراکی بر افزایش زمان پس از برداشت خیار

نوع مقاله : پژوهشی اصیل

نویسندگان
1 2. گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
2 گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
10.48311/fsct.2025.82627.0
چکیده
فیلم ها و پوشش های خوراکی برای محافظت ، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری موادغذایی استفاده می­شوند . هدف از این تحقیق تاثیر موسیلاژ دانه اسفرزه با غلظت­های 05/0 ، 1/0 و2/0 درصد به عنوان پوشش خوراکی برافزایش زمان پس از برداشت خیار بوده است . نمونه ها پس از پوشش دهی با موسیلاؤ اسفرزه و نگهداری در اینکوباتور با دمای 4 درجه سانتیگراد در فاصله زمانی شش روز یک بار از اینکوباتور خارج و از نظر شاخص هایی نظیر درصد کاهش وزن­، سفتی بافت­، ویتامین ث­، اسیدیته­، مواد جامد محلول و محتوای کلروفیل مورد ارزیابی قرارگرفتند­. آزمایش به صورت طرح پایه کاملا تصادفی و پردازش داده ها در محیط نرم افزار spss 22 انجام گردید. نتایج آزمایش نشان داد که پوشش اسفرزه جز در مورد اسیدیته، اثرمعنی داری روی سایر شاخص های اندازه‌گیری شده داشت. کمترین کاهش وزن و بیشترین سفتی در تیمار 1/0 درصد اسفرزه بدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنی­داری داشت­. بیشترین میزان کلروفیل (وزن تر mg/g 95/0) و ویتامین ث (  mg/100ml9/4) و کمترین میزان مواد جامد محلول (7/6 درصد) نیز در تیمار1/0 درصد بدست آمد که با تیمار شاهد تفاوت معنی داری نشان داد. براساس نتایج کلی این تحقیق تیمار اسفرزه 1/0 درصد برای افزایش عمر انبارمانی میوه خیار تازه توصیه می شود.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

The Effect of Plantago Ovata seed gum as an edible coating on postharvesting time of cucumber

نویسندگان English

akram Ebrahimi Emarat 1
akram Arianfar 2
1 Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan,Iran
2 Department of food science and technology, Qu.c, Islamic Azad University, Quchan, Iran.
چکیده English

Food films and coatings are used to protection, quality improvement and increase the shelf-life of food. ..The aim of this study was to investigatation the effect of Plantago ovata seed gum with concentrations of 0/05, 0/1 and 0/2% as an edible coating on increasing the on postharvesting time of cucumber.The fruits after being treated with Plantago ovata seed gum and storage in an incubator at 4 degrees Celsius were taken out of the incubator once in six days and the indicators of weight loss percentage, hardness, vitamin C, acidity, soluble solids and so Chlorophyll was evaluated.. The experiment was conducted as a complete randomized design with SPSS 22 software. The results of the experiment showed that, except for acidity, the application of the Plantago ovata seed gum coating had an significant effect on other parameters. The lowest weight loss and the most hardness were found in 0/1 % of gum, which were significantly difference from other treatments. The highest chlorophyll content (0/95 mg / g fresh weight) and vitamin C (4/9 mg / 100ml) and the lowest soluble solids content (6/7 %) were found in 0/1% treatment, which showed a significant difference between the control and batymar. Based on the overall results of this study, 0/1 % Plantago ovata seed gum is recommended to increase the shelf life of the cucumber fruit.

کلیدواژه‌ها English

Plantago Ovata
Shelf Life
Edible coating
Cucumber

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از 06 آذر 1404