ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتی‌بیوتیک‌های درمانی بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا در شرایط آزمایشگاهی

نویسندگان
1 استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2 2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3 3- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
4 4- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
5 5- دکتری حرفه‌ای دامپزشکی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده
با توجه به افزایش بیماری­های عفونی ناشی از میکروارگانیسم­های بیماری­زا، شناسایی گیاهان دارویی و همچنین خالص­سازی ترکیبات مؤثره موجود در آن­ها در درمان بیماری­ها می­تواند مفید واقع شود. در این پژوهش آزمایشگاهی، فعالیت ضد­میکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی بر 3 سویه گرم منفی (اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و سالمونلا تیفی) و 5 سویه گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا)، با استفاده از روش­­های دیسک دیفیوژن آگار، حفره در آگار، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (میکرودایلوشن براث)، حداقل غلظت کشندگی و همچنین برهمکنش آن با آنتی­بیوتیک­های کلرامفنیکل، جنتامایسین، تتراسایکلین در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از روش دیسک دیفیوژن نشان داد بیشترین هاله عدم رشد مربوط به سویه گرم مثبت باسیلوس سرئوس با قطر 20/21 میلی­متر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد نیز مربوط به سویه گرم منفی لیستریا اینوکوآ با قطر 20/13 میلی­متر بود. در آزمون حفره در آگار بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس با قطر 30/17 میلی­متر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم منفی اشرشیاکلی با قطر 10/11 میلی­متر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت بازدارندگی از رشد باکتری­های اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا به­ترتیب 25، 400، 50، 5/12، 25، 25، 400 و 5/12 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت کشندگی اسانس پرتقال بر تمامی سویه­ها بزرگتر از 400 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

In vitro investigation of the antimicrobial activity of Dezfuli orange peel essential oil with and without common antibiotics on some pathogenic bacteria

نویسندگان English

Mohammad Noshad 1
Behrooz Alizadeh behbahani 1
Hossein Jooyandeh 2
Mostafa Rahmati-Joneidabad 3
Ebrahimi ابرهیمی همتی کیخا 4
Mitra Ghodsi Sheikhjan 5
1 Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
2 2- Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
3 3- Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
4 4- MSc. student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
5 5- DVM, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
چکیده English

Given the rise in the infectious diseases caused by pathogens, identification of medicinal plants and purification of their nutraceuticals can be useful in treating such diseases. In this experimental study, the antimicrobial activity of Dezfuli orange peel essential oil was examined on 3 Gram-negative strains (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa and Salmonella typhi) and 5 Gram-positive strains (Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Staphylococcus epidermidis and Listeria innocua) through agar disc diffusion, agar well diffusion, minimum inhibitory concentration (microdilution broth) and minimum bactericidal concentration. Furthermore, the interactions between the essential oil and chloramphenicol, gentamycin and tetracycline were investigated. The results of disc diffusion showed that the longest and shortest diameters of the growth inhibition zone belonged to B. cereus (21.20 mm) and L. innocua (13.20 mm) respectively. In the agar diffusion test, S. aureus and E. coli respectively had the longest (17.30 mm) and shortest (11.10 mm) diameters of the inhibition zone. The minimum inhibitory concentration was equal to 25, 400, 50, 12.5, 25, 25, 400 and 12.5 mg/ml for E. coli, P. aeruginosa, S. typhi, S. aureus, B. cereus, B. subtilis, S. epidermidis and L. innocua respectively. The minimum bactericidal concentration of the essential oil was greater than 400 mg/ ml for all the strains.

کلیدواژه‌ها English

Orange peel essential oil
Antimicrobial activity
natural preservative
Common antibiotics
1- Solecki R, Shanidar I.V. a Neanderthal flower burial in Northern Iraq. Science. 1975; 190(4217):880-1.
2- Ang-Lee M.K, Moss J, Yuan CS. Herbal medicines and perioperative care. Journal of the American Medical Association. 2001; 286(2):208-16.
3- Stojanoski N. Development of health culture in Veles and its region from the past to the end of the 20th century. Veles: Society of science and art. 1999: 13-34.
4- Qiu J. Traditional medicine: a culture in the balance. Nature. 2007; 448(7150): 126-8.
5- Ehler, S.A. Citrus and its benefits, Journal of Botany, 2011; 5: 201- 207.
6- Nicolosi, E., Deng, Z. N., Gentile, A., La Malfa, S., Continella, G. Tribulato, E. Citrus phylogeny and genetic origin of important species as investigated by molecular markers, Theoretical and Applied Genetics, 2000; 100 (8): 1155-1166.
7- Nakhaiee Moghadam, M. Antimicrobial in vitro effects of methanol extract of orange peel (Citrus sinensis) against clinical isolates of Helicobacter pylori. Journal of Biological and Microbial Technology, Islamic Azad University, 2009; 1(5):37-43 [in Persian].
8- Dehghan, B., Esmaeilzadeh Kenari, R., Raftani Amiri, Z. Comparison of chemical composition and antioxidant activity of essential oils of orange peel in two ways supercritical fluid extraction and hydro distillation. Food Science and Technology. 2018;15(77):335-25.
9- Sureshjani, M. H., Yazdi, F. T., Mortazavi, S. A., Behbahani, B. A., & Shahidi, F. Antimicrobial effects of Kelussia odoratissima extracts against food borne and food spoilage bacteria" in vitro. Journal of Paramedical Sciences, 2014; 5(2), 115-120.
10- Jones, R.N, Ballow, C.H, Biedenbach, D.J. Multi-laboratory assessment of the linezolid spectrum of activity using the Kirby-Bauer disk diffusion method: Report of the Zyvox Antimicrobial Potency Study (ZAPS) in the United States. Diagnostic Microbiology and Infectious Disease. 2001; 40(1): 59-66.
11- Alizadeh Behbahani, B., & Imani Fooladi, A. A. Development of a novel edible coating made by Balangu seed mucilage and Feverfew essential oil and investigation of its effect on the shelf life of beef slices during refrigerated storage through intelligent modeling. Journal of Food Safety, 2018, 38(3), e12443.
12- Alizadeh Behbahani B, Imani Fooladi AA. Evaluation of phytochemical analysis and antimicrobial activities Allium essential oil against the growth of some microbial pathogens. Microbial Pathogenesis. 2018; 114:299-303.
13- Celiktas, O.Y, Kocabas E.E.H, Bedir, E, Sukan F.V, Ozek, T, Baser K.H.C. Antimicrobial activities of methanol extracts and essential oils of Rosmarinus officinalis, depending on location and seasonal variations. Food Chemistry. 2007; 100(2): 553-9.
14- Barzegar, H. Alizadeh Behbahani, B., Mehrnia, M. A. Identification of the chemical compounds andantibacterial activity of Ocimumbasilicumessential oil and the effects of its interactionwith tetracycline and chloramphenicol antibiotics on some pathogenic microorganisms causing infection and food poisoning. Journal of Food Science and Technology. 2019; 90(16): 113-125.
15- Parish, M. E, Baum, D, Kryger, R, Goodrich, R. M, Baum, R, Fate of salmonellae in citrus oils and aqueous aroma. Journal of Food Protection. 2003; 66(9): 1704- 1707.
16- O’bryan, C.A, Crandall, P.G, Chalova V.I, Ricke S.C. Orange essential oils antimicrobial activities against Salmonella SPP. Journal of food Science. 2008; 73(6): 264-267.
17- Neng-guo Tao, Yue-jin Liu,. Miao-ling Zhang. Chemical composition and antimicrobial activities of essential oil from the peel of bingtang sweet orange (Citrus sinensis Osbeck). International Journal of Food Science and Technology, 2009; 44: 1281–1285.
18- Celikel, N., Kavas, G. Anti microbial propertice of some essential oil against some pathogenic microorganisms. Czech Journal of Food Science, 2008; 261: 174-181.