تعیین باقیمانده سم فلووالینات در عسل منطقه دماوند

نویسندگان
1 گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.
2 استادیار، گروه گیاهپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
3 دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی و کارشناس ارشد پژوهش آزمایشگاه تخصصی حشره شناسی کشاورزی، گروه حشره شناسی کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده
چکیده

عسل یک محلول فوق اشباع قندی بوده که فروکتوز و گلوکز مواد اصلی تشکیل دهنده آن می‌باشند. همچنین از مواد معدنی، پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه آزاد، آنزیم‌ها و ویتامین‌ها تشکیل شده‌است. دامنه گسترده‌ای از ترکیبات جزئی نیز در عسل وجود دارد که بسیاری از آنها از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند. این ترکیبات شامل اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها، برخی آنزیم‌ها (گلوکز اکسیداز، کاتالاز) و اسیدهای آمینه هستند. فلووالینات یک حشره کش و کنه کشی از گروه پایروتیروئیدها بوده که در کندوهای زنبور عسل، فضای سبز، گلخانه‌ها و جهت ضدعفونی قلمه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تحقیق حاضر میزان باقیمانده سم فلووالینات در عسل‌های تولید شده در منطقه دماوند، با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان داخلی و ایجاد زمینه‌ای مناسب برای کنترل کیفی این محصول مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نمونه‌های عسل مورد استفاده در این پژوهش از مناطق شش‌گانه آئیینه ورزان، آرو، هویر، مشا، دریاچه تار و دماوند و در ماه‌های خرداد و شهریور تهیه گردیدند. در ادامه فرآیند جداسازی و تشخیص سم با دستگاه GC-MASS انجام پذیرفت. طبق نتایج، باقیمانده سم در خرداد ماه، در تمام نمونه‌ها بیشتر از نمونه‌های برداشت شده در ماه شهریور بود. در همین راستا بیشترین مقدار باقیمانده سم در ماه خرداد و در منطقه آیینه ورزان (ppm077/0) و کمترین مقدار آن در ماه شهریور و در منطقه مشا با مقدار (ppm021/0) اندازه‌گیری شد.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Determination of Fluvalinate residue in honey samples of Damavand region

نویسندگان English

Seyedeh Masoomeh Hasheminia 1
Manijeh Jamshidi 2
Yahya Ostadi 3
1 Assistant Professor, Department of Agronomy, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran.
2 Assistant Professor, Department of Plant Protection, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
3 Ph.D. Candidate of Agricultural Economics, Master of Entomology Laboratory, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran.
چکیده English

Abstract

Honey is a supersaturated solution that contains fructose and glucose. Honey also contains minerals, proteins, amino acids, enzymes and vitamins. There is a wide range of partial compounds in honey that many of them have antioxidant properties. These compounds include phenolic acids and flavonoids, some enzymes (glucose oxidase, catalase) and amino acids. Fluvalinate is an insecticide, acaricide broad spectrum of pyrethroids products that can be used in bee hives, gardens, greenhouses and disinfection of cuttings. In this regard, in the present study, the amount of residue of fluvalinate in honey produced in Damavand region was measured with the aim of providing the health of consumers and preparing the ground for qualitative control of this product. The honey samples used in this study were prepared from six areas of Ayeneh Varzan, Aro, Havir, Mosha, Tar Lake and Damavand in June and September. The separation and detection of toxin were done by GC-MASS. Based on the results, the residue in June in all samples was more than the samples harvested in September. In this regard, the highest amount of residue was measured in June in Ayeneh Varzan (0.077 ppm) and the lowest was measured in September in Mosha (0.021 ppm).

کلیدواژه‌ها English

Residue of toxin
honey
Fluvalinate
Damavand
[1]. Hodgson, E., Levi, P. (1997). A text book of modern toxicology. 2nd ed. Appleton & Longe.
[2]. Ruttner, F. (1988). Biogeography and Taxonomy of Honeybees. Springer-Verlag Berlin Heidelberg GmbH.560p.
[3] Mosavifar, S. M., Tahmasbi, Gh., Khanjani, M., Poormirza, A. ( 2005). Honeybee protection in the poisonous farms by using some repellents. Pajouhesh & Sazandegi, 77: 48-54. [In Farsi]
[4] Kamkar, A., Khodabakhshiyan, S. (2017). Determination of the total phenolic, flavonoid and antioxidant activity of Sabalan Honey. Journal of Veterinary Research,72(1): 61-53. [In Farsi]
[5] Anonymous. (2016). FAOSTAT.fao.org/site/ 339/ default. Aspx.
[6] Tsigouri, A. D., Menkissoglu-Spiroudi, U., Thrasyvoulou, A. (2001). Study of tau-fluvalinate persistence in honey. Pest Management Science, 57: 467-471.
[7] Frost, E. H., Shutler, D., Hillier, N. K. (2016). Effects of fluvalinate on honey bee learning, memory, responsiveness to sucrose, and survival. Journal of Experimental Biology, 216(15): 2931-8.
[8] Hillier, N. K., Frost, E., Shutler, D. (2013). Fate of dermally applied miticides fluvalinate and amitraz within honey bee bodies. Journal of Economic Entomology, 106(2): 558-65.
[9] Talebi Jahromi, K., Ebadollahi, A. R., MirHadi, S. A. Madani, R., Emami, B. (2000). Determination of Coumaphos residue in honey from some apiaries in Tehran province. Entomology and Phytopathology, 68(1, 2): 73-84. [In Farsi]
[10] Albero, B., Sánchez-Brunete, C., Tadeo, J. L. (2001). Multi residue determination of pesticides in honey by matrix solid-phase dispersion and gas chromatography with electron-capture detection. Journal of Aoac International, 84(4): 1165-71.
[11] Ravoet, J., Reybroeck W., de Graaf, D. C. (2015). Pesticides for apicultural and/or agricultural application found in Belgian honey bee wax combs. Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, 94:543–548.
[12] Lodesani, M., Pellacani, A., Bergomi, S., Carpana, E., Rabitti, T. Lasagni, P. (1992). Residue determination for some products used against Varroa infestation in bees. Apidiology, 23: 257-272.
[13] Bernal, J., Garrido-Bailo´ N. E., Del Nozal, M. J. , Gonza´ Lez-Porto, A. V., Marti´N-Herna´ Ndez, R., Diego, J. C., Jime´ Nez, J. J., Bernal, J. L. and Higes, M. (2010). Overview of pesticide residues in stored pollen and their potential effect on bee colony (Apis mellifera) losses in Spain. Journal of Economic Entomology, 103: 6-19.
[14] Chauzat, M. P., Faucon, J. P., Martel, A.C., Lachaize, J., Cougoule, N., Aubert, M. (2006). A Survey of Pesticide Residues in Pollen Loads Collected by Honey Bees in France. Journal of Economic Entomology, 99(2):253-262
[15] Mullin, C. A., Frazier, M., Frazier, J. L., Ashcraft, S., Simonds, R., van Engelsdorp, D., Pettis, J. S. (2010). High Levels of Miticides and Agrochemicals in North American Apiaries: Implications for Honey Bee Health. Plos One, 5(3): e9754.
[16] Anonymous. (2016). Statistics of Agricultural Letters. Ministry of Agriculture Jihad. [In Farsi].
[17] Jime´nez, J. J. Bernal, J. L., del Nozal, M. J., Novo, M., Higes, M., Llorente, J. (2000). Determination of rotenone residues in raw honey by solid-phase extraction and high-performance liquid chromatography. Journal of Chromatography A. 871: 67–73.
[18] Anonymous. (1995). International Conference on Harmonization, Of Technical Requirements. Yokohama, Japan.