1
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایت اله آملی، آمل، ایران.
2
استادیار گروه صنایع غذایی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایت اله آملی، آمل، ایران.
3
استادیار گروه میکروبیولوژی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایت اله آملی، آمل، ایران.
چکیده
چکیده
دوغنوعینوشیدنیتخمیریاستکهبااختلاطماست،آبومقدارینمکتهیهمیشود. ایجاد گاز در دوغدرطولزماننگهداریمشکلعمدهایاست کهدر اثر فعالیت مخمر کلایورومایسس مارکسیانوسناشیمیگردد. میوه بنه یا پسته کوهی با نام علمی Pistacia atlantica متعلق به تیره atlantica هستند که مشخص شده دارای خاصیت ضد میکروبیدر محیط کشت است.هدفازاینمطالعهبررسیاثربازدارندگیاسانسهایبنه تازه و رسیدهبرقابلیتبقای کلایورومایسسمارکسیانوسدردوغایرانی و افزایش ماندگاری آنهست. در این پژوهش اسانسبنه تازه و رسیدهبا روش تقطیر استخراجگردید. ترکیباتمؤثرایناسانسبادستگاهگاز کروماتوگرافیمتصلبهطیفسنججرمی (GC/MS) شناساییشد. اثر اسانس بنه تازه و رسیدهدرغلظتهای 05/0،1/0،125/0،25/0 درصدبرکلایورومایسسمارکسیانوسدردوغ ایرانیدردمای 4 درجهسانتیگرادوطییکدوره 28 روزهانبارمانیموردمطالعهقرارگرفت. نتایجاینپژوهشنشاندادکهاسانسبنه تازه و رسیدهدرغلظتهایبالاتردارایبالاتریناثربازدارندگیبررویرشدکلایورومایسس مارکسیانوساست.درمورداثرتوأماسانسهابرخواصارگانولپتیکیواثرضدمیکروبیمیتوانگفتغلظتبهینهایکهباعثایجاد طعممطبوعشدغلظت1/0درصداسانسبودکهاینغلظتدردمای 4 درجهباعثکاهشمعناداری(05/0p<) درتعدادمخمرتلقیحینیزگردید.
ابوالحسینی,شبنم , گلستان,لیلا گلستان و کابوسی,حامی . (1397). اثر اسانس بنه تازه و رسیده برماندگاری و خواص حسی دوغ ایرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(85), 417-424.
MLA
ابوالحسینی,شبنم , گلستان,لیلا گلستان , و کابوسی,حامی . "اثر اسانس بنه تازه و رسیده برماندگاری و خواص حسی دوغ ایرانی", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 85, 1397, 417-424.
HARVARD
ابوالحسینی,شبنم,گلستان,لیلا گلستان,کابوسی,حامی. (1397). 'اثر اسانس بنه تازه و رسیده برماندگاری و خواص حسی دوغ ایرانی', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(85), pp. 417-424.
CHICAGO
شبنم ابوالحسینی, لیلا گلستان گلستان و حامی کابوسی, "اثر اسانس بنه تازه و رسیده برماندگاری و خواص حسی دوغ ایرانی," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 85 (1397): 417-424,
VANCOUVER
ابوالحسینی,شبنم,گلستان,لیلا گلستان,کابوسی,حامی. اثر اسانس بنه تازه و رسیده برماندگاری و خواص حسی دوغ ایرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(85): 417-424.