درون پوشانی روغن هسته انار به وسیله حامل‌های مختلف و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن

نویسندگان
1 کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
2 استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران.
3 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران.
4 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران،
چکیده
هدف اصلی از پژوهش حاضر، تعیین غلظت مناسب از صمغ عربی، سدیم کازئینات و بتاسیکلودکسترین برای انکپسولاسیون روغن هسته انار بود. بدین منظور از بتاسیکلودکسترین، سدیم کازئینات و صمغ عربی بهعنوان پوشش دیواره با استفاده از طرح آماری مخلوط جهت به دام انداختن روغن هسته انار استفاده شد و سپس نمونههای بهینه با کمترین میزان کدورت جهت تعیین ویسکوزیته، راندمان انکپسولاسیون، DLS ،FT-IR ، SEM انتخاب گردیدند. میزان کدورت تیمارها در سطوح بالای سدیم کازئینات و همچنین در ترکیب صمغ عربی با بتاسیکلودکسترین در عدم حضور سدیم کازئینات یا مقادیر کم آن افزایش یافت. با توجه به نتایج حاصله نمونه‌های بهینه با کمترین میزان کدورت برای انجام سایر آزمون ها تعیین شدند. نتایج ویسکوزیته نشان داد نمونه حاوی بتاسیکلودکسترین-سدیم کازئینات در مقایسه با صمغ عربی- سدیم کازئینات ویسکوزیته بالایی داشت. بیشترین راندمان کپسولاسیون در نمونههای حاوی سدیم کازئینات (1/37) و صمغ عربی (9/62) مشاهده شد که کمترین روغن سطحی را داشت. با توجه به نتایج DLS، کوچکترین قطر کپسولها مربوط به نمونه حاوی بتاسیکلودکسترین و سدیم کازئینات بوده (439 نانومتر) و اندازه قطر کپسولها با شاخص پلی دیسپرسیتی رابطه معکوس داشت و مقادیر پتانسیل زتا در نمونه 9/62% صمغ عربی+ 1/37% سدیم کازئینات بالاترین (7/25-) بود. نتایج FT-IR برهمکنشهای الکترواستاتیک را عامل تشکیل کپسولها و پایداری آنها نشان داد. با توجه به تصاویر SEM کپسولهای شکلگرفته بهطور نامنظم و با مورفولوژی متفاوت بودند. بنابراین با توجه به نتایج حاصله مقادیر 1/37 % سدیم کازئینات و 9/62 % صمغ عربی برای انکپسولاسیون روغن هسته انار پیشنهاد می شود.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Encapsulation of pomegranate seed oil by sodium caseinate, arabic gum and beta-cyclodextrin

نویسندگان English

Soheila Akbarlou 1
Mohammad Alizadeh Khaledabad 2
sajad pirsa 3
Forogh mohtarami 4
1 Food Science and technology Department, Agriculture Faculty, Urmia University, Iran.
2 Food Science and technology Department, Agriculture Faculty, Urmia University, Iran.
3 Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Urmia, Urmia, Iran.
4 Food science and technology Department, Agriculture Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
چکیده English

The aim of the study was to determine the Suitable concentration of Arabic gum, sodium caseinate and beta-cyclodextrin to encapsulation of pomegranate seed oil. For this purpos Beta-cyclodextrin, sodium caseinate and Arabic gum as wall covering by Mixture Design for trapping pomegranate seed oil were used and Then optimized samples with the least turbidity to determine viscosity, encapsulation efficiency, SEM, FT-IR and DLS were choiced. Turbidity of treatments increased at high levels of sodium caseinate as well as in the combination of Arabic gum with beta-cyclodextrin in lack of sodium caseinate. Results of Viscosity showed that the sample containing beta-cyclodextrin-sodium caseinate had a high viscosity than the Arabic gum-sodium caseinate. The maximum encapsulation efficiency was observed in sample containing of sodium casheinate (37.1%) and Arabic gum (62.9%), which had the lowest surface oil. According to the results of DLS , the smallest capsule diameter was related to the sample containing of beta-cyclodextrin and sodium caseinate (439 nm), and had an inverse relationship the diameter of the capsules with the polydispersity index, and values of Zeta potential in the sample containing 62.9% Arabic gum + 37.1% Sodium caseinate was maximum (-25.7). FT-IR results showed the electrostatic interactions in the formation of capsules and their stability. According to SEM images, the capsules irregularly and different morphologically were formed. Therefore, according to the results, 37.1% sodium caseinate and 62.9% Arabic gum is suggested for encapsulation of pomegranate seed oil.

کلیدواژه‌ها English

FT-IR
SEM
DLS
Encapsulation
Pomegranate seed oil
FTIR