بررسی استفاده از روش‌های مختلف شستشوی کاهو در کاهش بار میکروبی شیگلا فلکسنری و ماندگاری کاهو در طی نگه‌داری در دمای محیط

نویسنده
استادیار گروه صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
چکیده
یکی از معضلات مصرف سبزیجات تازه، احتمال آلودگی آنها به باکتریهای بیماریزا است. شستشوی سبزیجات تازه نقش مهمی در کاهش جمعیت میکروبی وا فزایش ایمنی مصرف این گونه محصولات دارد. آب الکترولیز شده به عنوان یک ضدعفونی کننده جدید در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این ضدعفونی کننده، بی خطر، ارزان و ایمن است که بر روی گونه های مختلف میکروبها، قارچ ها و ویروس ها موثر است. در این مطالعه استفاده از انواع مختلف آب شستشو بر کاهش جمعیت باکتریایی شیگلا فلکسنری در کاهو مورد بررسی قرار گرفته است. انواع آب مورد استفاده شامل آب آشامیدنی، آب آشامیدنی اسیدی شده، آب دیونیزه کلر زنی شده با غلظت های کلر باقیمانده 50 و 25 میلی گرم در لیتر، آب الکترولیز شده خنثی، آب الکترولیز شده اسیدی با غلظت کلر باقیمانده 50 و 25 میلی گرم در لیتر در زمانهای مختلف شستشو (60 و 180 ثانیه) و دماهای مختلف شستشو ( 4 و 25 درجه سانتی گراد) بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد، الکترولیز نمودن آب بیشترین کارایی در کاهش بار میکروبی کاهو داشته است (72%) و اسیدی کردن آب الکترولیز شده سبب افزایش راندمان ضدعفونی کنندگی آن می شود (75%). بعلاوه، بررسی جمعیت میکروبی کاهو در طی زمانهای ماندگاری 1 تا 4 روز نیز نشان داد که در نمونه های کاهو شستشو شده با آب الکترولیز روند افزایش جمعیت میکروبی، آهسته تر نسبت به سایر روشهای شستشو است.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Investigating the use of different methods of lettuce washing in Shigella Flexneri microbial load

چکیده English

One of the problems with the consumption of fresh vegetables is the possibility of contamination with pathogenic bacteria. Washing fresh vegetables plays an important role in reducing the microbial population and increasing the safety of these products. Electrolyzed water has been considered as a new disinfectant in recent years. It is antiseptic, inexpensive and safe that affects different species of bacteria, fungi and viruses. In this study, the use of various types of washing water has been studied on the reduction of Shigella Flexneri population in lettuce. Types of water used include drinking water, acidified drinking water, chlorinated deionized water with chlorine concentrations of 50 and 25 mg / L, neutralized electrolyzed water, acidified electrolyzed water with a chlorine concentration of 50 and 25 mg / L were studied at different washing times (60 and 180 seconds) and different washing temperatures (4 and 25 °C). The results of this study showed that electrolysis of water had the most efficiency in reducing the microbial load of lettuce (72%) and the acidification of electrolyzed water increased its disinfection efficiency (75%). In addition, the study of lettuce microbial population during 1 to 4 days showed that the growth rate of microbial growth in lettuce samples was slower than other washing methods.

کلیدواژه‌ها English

Shigella flexneri
lettuce
washing water