مطالعه خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره پوست های چرمی و اسفنجی انار (Punica granatum L.)

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه علوم وصنایع غذایی، واحدساری، دانشگاه آزاداسلامی، ایران
2 استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
3 گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
چکیده
میوه‌ها منابع غنی از ترکیبات بیواکتیو هستند. پتانسیل آنتی‌اکسیدانی ترکیبات بیواکتیو به ویژگی‌های دارویی مختلف و اثرات سلامتی‌بخش آنها نسبت داده می‌شود. امروزه انار (Punica granutum L.) به عنوان میوه بی‌نظیر با فعالیت آنتی‌اکسیدانی قابل توجه مورد پذیرش قرار گرفته است. تحقیق حاضر به منظور تعیین محتوی فنول کل (TPC) و پتانسیل آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های پوست‌های چرمی و اسفنجی واریته انار ملس انجام شد. محتوی فنول کل با استفاده از روش کالریمتری فولین-سیوکالتیو بر حسب میلی گرم اسید گالیک در گرم عصاره تعیین شد. پتانسیل آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های پوست با آزمون‌های مهار رادیکال آزاد DPPH، بتا-کاروتن/لینولئیک اسید و شاخص پایداری اکسایشی (OSI) اندازه گیری شد. بر اساس نتایج، پوست چرمی محتوی فنولی بالاتری نسبت به پوست اسفنجی داشت. ضمناً، میزان فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی با افزایش غلظت عصاره پوست‌های چرمی و اسفنجی، افزایش یافت. همچنین قابل توجه است که فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی بیشتری در پوست چرمی نسبت به پوست اسفنجی مشاهده شد. نتایج نشان داد که پوست‌های چرمی و اسفنجی عصاره به عنوان محصول جانبی دارای پتانسیل آنتی‌اکسیدانی بالایی است.
کلیدواژه‌ها

موضوعات