4
مربی پژوهشی، بخش فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران.
5
کارشناس صنایع غذایی، بخش فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران.
چکیده
با توجه به ارزش تغذیهای بالای آرد گندم جوانهزده امکان استفاده از آن به جای آرد گنـدم و نشاسته در تولیـد سوسـیس بررسی شد.گندمها (رقم پیشتاز) پس از خیساندن و جوانهزنی خشک (به مدت 10 ساعت در دمای ◦C70) و آسیاب شدند. سوسیس طبق فرمولاسیون تجاری تولید و در تیمارهای مختلف به ترتیب 30، 60، و 100 درصد از مجموع آرد و نشاسته حذف و به جای آن از آرد گندم جوانهزده استفاده شد. تفاوت شاهد با بقیه تیمارها استفاده از 100 درصد آرد گندم معمولی و نشاسته طبق فرمولاسیون بود. نمونههای تولیدی از نظر رطوبت، قدرت نگهداری آب (WHC)، رنگ، بافت، ویژگیهای حسی (طعم و بافت)، و ویژگیهای میکروبی بررسی و با نمونه شاهد مقایسه شدند.نمونههای حاوی آرد گندم جوانهزده، دارای بالاترین WHC بودند. ویژگیهای حسی (بافت و طعم)، بافت فیزیکی، پروتئین، چربی، و pH نمونههای مختلف تفاوت آماری معنیداری نداشتند (05/0p>). کلیه ویژگیهای میکروبی نمونهها کمتر از میزان استاندارد بوده و بجز شمارش کلی باکتریها تفاوت معنیداری بین آنها نبود. با افزودن آرد گندم جوانهزده به سوسیس به ویژه در مقادیر بالا، قرمزی و زردی محصول افزایش یافت. استفاده از آرد گندم جوانهزده به عنوان جایگزین آرد و نشاسته معمولی در تولید سوسیس قابل توصیه است.
جوکار,اکبر , نوروزی پژند,علیرضا , معدنی,صغری , شاه امیریان,مریم و زارع,ماشااله . (1397). استفاده از آرد گندم جوانهزده به جای آرد و نشاسته در تولید سوسیس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(85), 61-72.
MLA
جوکار,اکبر , نوروزی پژند,علیرضا , معدنی,صغری , شاه امیریان,مریم , و زارع,ماشااله . "استفاده از آرد گندم جوانهزده به جای آرد و نشاسته در تولید سوسیس", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 85, 1397, 61-72.
HARVARD
جوکار,اکبر,نوروزی پژند,علیرضا,معدنی,صغری,شاه امیریان,مریم,زارع,ماشااله. (1397). 'استفاده از آرد گندم جوانهزده به جای آرد و نشاسته در تولید سوسیس', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(85), pp. 61-72.
CHICAGO
اکبر جوکار, علیرضا نوروزی پژند, صغری معدنی, مریم شاه امیریان و ماشااله زارع, "استفاده از آرد گندم جوانهزده به جای آرد و نشاسته در تولید سوسیس," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 85 (1397): 61-72,
VANCOUVER
جوکار,اکبر,نوروزی پژند,علیرضا,معدنی,صغری,شاه امیریان,مریم,زارع,ماشااله. استفاده از آرد گندم جوانهزده به جای آرد و نشاسته در تولید سوسیس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(85): 61-72.