بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه توت‌فرنگی (رقم گاویتا)

نویسندگان
1 استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان
2 دانشجوی دکتری علوم باغبانی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
چکیده
چکیده میوه توت‌فرنگی دارای بازارپسندی بالا و بسیار آسیب پذیر است که عوامل متعددی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن می‌گردند. در این بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید در چهار سطح (کلرید کلسیم 1 درصد، کلرید کلسیم 2 درصد، کلرید کلسیم 1 درصد + سالیسیلیک اسید یک میلی مولار و کلرید کلسیم 2 درصد + اسید سالیسیلیک یک میلی مولار) بر ویژگی‌های کمی و کیفی توت‌فرنگی طی انبارداری در سه سطح (زمان برداشت، 6 و 12 روز بعد از انبار) مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان دوره نگهداری، کمترین (5/12درصد) و بیشترین (30درصد) درصد کاهش وزن به مربوط به تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار و شاهد بود. تیمارهای کاربردی قادر به حفظ مواد جامد محلول شدند در صورتی که مقدار این فاکتور از 5/3 در زمان برداشت به 22/4 در نمونه شاهد در پایان انبارمانی افزایش یافت ولی متوسط مقدار مواد جامد محلول بین تیمارها 7/3 بود. مقدار اسید کل، سفتی، ویتامین ث و pH به ترتیب از 6/1، 52/0، 3/137و 8/2 به 3/1، 3/0، 54 و 06/3 در پایان دوره انبار تغییر یافت. بیشترین شاخص درخشندگی کاسبرگ و محتوای فنل متعلق به تیمارهای کلرید کلسیم 1 و 2 درصد بود. با توجه به تأثیر قابل توجه تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار در حفظ وزن و مواد جامد محلول می توان میوه توت‌فرنگی بسته بندی شده را تا 14 روز در دمای 4 درجه سلسیوس نگهداری نمود.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Effect of Calcium Chloride and Salicylic Acid on Quantitative and Qualitative Features of Strawberry Fruit CV. Gavita

نویسنده English

fatemeh nazoori 1
چکیده English

Strawberries fruit has highly marketable and vulnerable, many factors leading to early destruction and shortening shelf life. This study, in order to maintain the qualitative and quantitative characteristics of strawberries in post-harvest stages, the effects of calcium chloride and salicylic acid in four levels (calcium chloride 1%, calcium chloride 2%, calcium chloride 1% + salicylic acid 1 mM and calcium chloride 2% + salicylic acid 1 mM),on different storage times (harvest time, 6 and 12 days after storage).were investigated. At the end of the storage period, the lowest (12.5%) and the highest (30%) weight loss were related to combined treatment of 2% calcium chloride + salicylic acid 1 mM and control. Applied treatments able to maintain soluble solids but the end of storage amount of this factor from 3.5 at harvest time in control sample increased to 4.22%, but the average soluble solids content was 3.7. Total acid content, firmness, vitamin C and pH were changed respectively from 1.6, 0.52, 137.3 and 2.8 to 1.3, 0.3, 54 and 3.06 at the end of the storage period. The highest particle brightness index and phenolic content belonged to calcium chloride 1 and 2%. Combined treatment of 2% calcium chloride with 1 mM salicylic acid has the significant effect on keeping weight and soluble solids, so we can store packaged strawberry fruits at 4 ° C for 14 days.

کلیدواژه‌ها English

Combined Treatment
Firmness
Quantitative and Qualitative Traits
Weight loss