1
دکتری تکنولوژی مواد غذائی، مرکز دانشبنیان گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زر نام
2
دکتری شیمی تجزیه، مرکز دانشبنیان گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زر نام
3
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، مرکز دانشبنیان گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زر نام
4
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذائی، مرکز دانشبنیان گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زر نام
5
لیسانس صنایع غذائی، مرکز دانشبنیان گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زر نام
چکیده
در این بررسی، ساکارز موجود در فرمولاسیون گز در سطوح مختلف از 20 تا 40% با شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا جایگزین گردید و پنج فرمولاسیون تهیه شد که عبارتاند از : A (کنترل : 100% شکر + گلوکز اسیدی)، B (100% شکر +گلوکز آنزیمی)، C (80% شکر + 20% HFCS-55 + گلوکز آنزیمی)، D (70% شکر + 30% HFCS-55 + گلوکز آنزیمی) و E (60% شکر + 40% HFCS-55 + گلوکز آنزیمی). گزهای تهیهشده از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیائی، بافت (آزمون برشی و نفوذ)، رشد میکروبی و خواص حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مقایسه با نمونهی کنترل، کمترین فعالیت آبی و انرژی در نمونههای حاوی 40-30% از HFCS-55 مشاهده شد. با افزایش میزان HFCS محتوای رطوبتی کاهش یافت ولی اختلاف معنیداری بین نمونههای B، C و D مشاهده نشد. رشد میکروبی با نوع فرمولاسیون تحت کنترل قرار گرفت و جایگزینی شکر با HFCS رشد کپک و مخمر را در فرمولاسیونهای C، D و E محدود نمود. در مقایسه با نمونهی کنترل، ویژگیهای رنگ ظاهری از قبیل روشنایی و زردی بهطور قابل ملاحظهای تحت تأثیر افزودن HFCS قرار گرفت (05/0P<). مقادیر نیروی برشی و نفوذ نمونههای گز به ترتیب در محدودهی 92/6-65/3 و 53/0-24/0 نیوتون بود. این دو پارامتر بافتی بهطور قابل ملاحظهای تحت تأثیر فرمولاسیون قرار گرفتند. نتایج آزمون حسی انجام شده با روش هدونیک 5 نقطهای نشان داد، ارزیابان نمونههای گز تهیهشده تا سطح جایگزینی 30% را به دلیل ویژگیهای رنگی، بافتی و طعم به نمونهی کنترل ترجیح میدهند.
قادری قهفرخی,مریم , جعفری اصل,مهدی , افشاری,سمیه , ارشادی,آرش و احمدی,محمد . (1397). بررسی اثر جایگزینی ساکارز با شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا بر خصوصیات فیزیکوشیمیائی، میکروبی، بافتی و حسی گز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(84), 271-285.
MLA
قادری قهفرخی,مریم , جعفری اصل,مهدی , افشاری,سمیه , ارشادی,آرش , و احمدی,محمد . "بررسی اثر جایگزینی ساکارز با شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا بر خصوصیات فیزیکوشیمیائی، میکروبی، بافتی و حسی گز", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 84, 1397, 271-285.
HARVARD
قادری قهفرخی,مریم,جعفری اصل,مهدی,افشاری,سمیه,ارشادی,آرش,احمدی,محمد. (1397). 'بررسی اثر جایگزینی ساکارز با شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا بر خصوصیات فیزیکوشیمیائی، میکروبی، بافتی و حسی گز', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(84), pp. 271-285.
CHICAGO
مریم قادری قهفرخی, مهدی جعفری اصل, سمیه افشاری, آرش ارشادی و محمد احمدی, "بررسی اثر جایگزینی ساکارز با شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا بر خصوصیات فیزیکوشیمیائی، میکروبی، بافتی و حسی گز," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 84 (1397): 271-285,
VANCOUVER
قادری قهفرخی,مریم,جعفری اصل,مهدی,افشاری,سمیه,ارشادی,آرش,احمدی,محمد. بررسی اثر جایگزینی ساکارز با شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا بر خصوصیات فیزیکوشیمیائی، میکروبی، بافتی و حسی گز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(84): 271-285.