1
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
چکیده
در این پژوهش، تأثیر افزودن روغنهای گیاهی مختلف شامل روغن زیتون، ذرت و کانولا با مقدار 25/0 و 5/0% حجمی - حجمی بر ویژگیهای فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای بر پایه صمغ دانه بارهنگ مورد بررسی قرار گرفت. افزودن روغن به فیلمها سبب افزایش ضخامت و کاهش محتوای رطوبتی، جذب رطوبت، نفوذ پذیری فیلم به بخار آب (WVP)، استحکام کششی نهایی (UTS)، دمای ذوب (Tm) و دمای انتقال شیشهای (Tg) گردید. روغنهای گیاهی افزوده شده به فیلمها، خصوصیت نرم کنندگی را نیز نشان دادند که از نتایج کرنش تا نقطه شکست (SAB) به دست آمد. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی نشان داد که فیلم کنترل (بدون روغن)، ساختار همگن و یکنواخت داشت. با افزودن روغنهای گیاهی، ساختار فیلم به ساختاری ناهمگن، غیر یکنواخت و زبر تغییر یافت. فیلمهای حاوی روغن ذرت با وجود داشتن ساختار زبرتر نسبت به فیلم کنترل، پخش یکنواختتر و بهتر روغن را نسبت به فیلمهای حاوی روغنهای دیگر نشان داد. فیلمهای حاوی روغنهای زیتون و کانولا پخش غیر یکنواختی را داشتند و زبری فیلمها بیشتر از فیلمهای حاوی روغن ذرت و کنترل بود. این مسئله ناشی از توزیع یکنواختتر قطرات روغن ذرت و پایداری مناسب امولسیون در طی تولید فیلم است.
نیکنام,رسول , ایاسه,علی و قنبرزاده,بابک . (1397). خواص فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه صمغ دانه بارهنگ حاوی روغنهای زیتون، ذرت و کانولا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(84), 111-123.
MLA
نیکنام,رسول , ایاسه,علی , و قنبرزاده,بابک . "خواص فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه صمغ دانه بارهنگ حاوی روغنهای زیتون، ذرت و کانولا", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 84, 1397, 111-123.
HARVARD
نیکنام,رسول,ایاسه,علی,قنبرزاده,بابک. (1397). 'خواص فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه صمغ دانه بارهنگ حاوی روغنهای زیتون، ذرت و کانولا', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(84), pp. 111-123.
CHICAGO
رسول نیکنام, علی ایاسه و بابک قنبرزاده, "خواص فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه صمغ دانه بارهنگ حاوی روغنهای زیتون، ذرت و کانولا," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 84 (1397): 111-123,
VANCOUVER
نیکنام,رسول,ایاسه,علی,قنبرزاده,بابک. خواص فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه صمغ دانه بارهنگ حاوی روغنهای زیتون، ذرت و کانولا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(84): 111-123.